Za samo PET MINUTA mravi će "napustiti" vaš dom: Pomešajte ove sastojke iz kuće i SPASITE SE OD MALIH NAPASTI

Lana Vidović Vesti 12.12.2021 09:43 0

Postoje jednostavni i jeftini trikovi uz koje ćete se izboriti sa njima, a najbolja vest je da sve sastojke za to najverovatnije već imate u svom domu

Za samo PET MINUTA mravi će "napustiti" vaš dom: Pomešajte ove sastojke iz kuće i SPASITE SE OD MALIH NAPASTI

Shutterstock

 

Ako su vašu kuhinju ili čak kupatilo “napali” mravi, ne brinite. 

Dakle, evo nekoliko praktičnih, starih saveta koji se već decenijama koriste u domaćinstvima kad isto “spopadnu” mravi, a uglavnom daju rezultate.

1. Pomešajte sodu bikarobonu i šećer u prahu u jednakim količinama, pa smesu prospite svuda gde primetite da ima mrava. Kroz par dana trebalo bi da nestanu.

2. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se rešite da poprskate limunovim sokom štokove od vrata, pukotine u zidovima, otvore od ventilacija ili druge regije putem kojih sumnjate da ulaze.

3. Kažu da su efikasni i kurkuma, mleveni cimet, aleva paprika… Pospite ove začine tamo gde su se mravi pojavljuju i rešićete problem. Ako se pribojavate “nereda” koji će ovi mleveni začini napraviti, možete da iskoristite i štapić cimeta – daće rezultate.

4. Alkoholno sriće može da pomogne i u ovom problemu. Jednostavno ga pomješajte sa vodom u odnosu 2:1 (u korist sirćeta), a potom ovom smesom namočite krpu. Krpom pređite po svim površinama gde ima mrava.

5. Prokuvajte pola litra voda, pa dodajte 50 ml deterdženta za sudove. Ovu mešavinu ulijte u bocu sa raspršivačem, a potom poprksajte sva mesta gde se mravi pojavljuju ili sumnjate da bi mogli da se pojave.

Komentari (0)
Loading