Kako povratiti u dugoj vezi ŽAR u krevetu? Ove metode će potpaliti stari plamen među PARTNERIMA

Vesti 06.12.2021 21:30 0

Kako se staž povećava, da li se želja za se*som smanjuje? Ne mora da bude pravilo! Čak i kada se želja više ne javlja spontano, može se podsticati na mnogo načina. Često je strah od neželjene trudnoće ono što efektivno parališe ljubavnice, a efikasna kontracepcija može biti od pomoći

Kako povratiti u dugoj vezi ŽAR u krevetu? Ove metode će potpaliti stari plamen među PARTNERIMA

Shutterstock

Lako je pobuditi strast i želju u novoj vezi. Međutim, osećaj "leptira u stomaku" najčešće doživljavamo samo nekoliko meseci. Kako duže ostanemo zajedno, želja za se*som se može smanjiti. Veruje se da je pad strasti prirodna sledeća faza u vezi. Mnogim parovima, međutim, ovo smeta i žele da ponovo zapale vatru u spavaćoj sobi. 

Preumoran za ljubav?

Ne postoji jedinstven efikasan način da se pobudi želja u vezi. Za neke će to biti romantična večera uz sveće u dobrom restoranu, za druge zajednička masaža ili samo vikend bez dece, o kojima će čuvati bake i deke. Ipak, svakako vredi osigurati da smo osveženi i opušteni. Glavna stvar koja nas čini nevoljnim za se*s je umor. Hronični stres je bio na drugom mestu. 

Dakle, ako želimo da zapalimo vatru u spavaćoj sobi, dobro je pre svega naučiti da se opustimo. U slobodno vreme radite nešto što će nas zadovoljiti, kao što je kuvanje, šetnja ili bavljenje omiljenim sportom. Ideja je da isključite mozak i smirite se. 

Može se dodati i o važnosti negovanja pokazivanja nežnosti, da sebi date do znanja svoju privlačnost svakodnevnim malim gestovima i rečima. To je takođe način da se izgradi pozitivna napetost pre seksa.

Strast se bude novim seksualnim iskustvima. Par se može zapitati da li bi želeo da proba neku vrstu dodira, položaja, erotskih dodataka ili seksualne aktivnosti, na primer. Uvek mora postojati obostrana saglasnost. 

Efikasne metode kontracepcije 

Naš libido je takođe u velikoj meri inhibiran jakim strahom od neželjene trudnoće. To se izjašnjava čak 26 odsto. žene koje su učestvovale u studiji prof. Zbignjev Izdebski "Seksualnost Poljaka 2020". Ovde može pomoći efikasna kontracepcija. Dobro odabran metod sprečavanja trudnoće ne samo da će nam dati osećaj kontrole nad plodnošću, već će nam omogućiti i da u potpunosti uživamo u svom erotskom životu.

 

 

Komentari (0)
Loading