"Ovo nikad ne bih držala u sobi": Dizajnerka enterijera izbacila sva ogledala, a evo kakvi jastuci treba da budu

Olja Jelić Vesti 09.09.2023 22:20 0

Pored ogledala, evo šta još treba da izbacite iz spavaće sobe, po preporuci dizajnera.

Spavaća soba

Shutterstock

"Brojna ogledala, naročito ona koja stoje preko puta kreveta, pravo su `prokletstvo` i sva sam izbacila iz spavaće sobe." Ovako svoje prve intervencije pri uređenju stanova opisuje dizajnerka Keli Kriger. Ona kaže da feng šui principi upozoravaju da ogledala mogu da pojačaju negativnu energiju, ali i da su njena iskustva slična.

"Najvažnije je da se u ogledalu ne mogu videti pokreti koje pravi bilo koja osoba u sobi", kaže Keli. "To znači da možete da neko manje ogledalo smestite u neki ugao, ali da vodite računa o njegovom položaju. Može da odražava svetlost, ali nipošto ne sme da se u njemu vidi krevet.

Spavaća soba

Pexels

 

Dizajnerka podseća da osvetljenje mora biti diskretno. "Izbegavajte lustere na sredini plafona ili one iznad kreveta", kaže Keli. "Ako baš želite centralno osvetljenje, obavezno instalirajte dimer.

Najbolje je da imate raznovrsne izvore svetlosti, pored lampi kraj kreveta, ugradite i lampice u plakarima, kao i dodatno osvetljenje uz toaletni stočić."

Keli je protivnik ideje o otvorenim plakarima i štenderima za odeću. "To se, po pravilu, vrlo brzo pretvara u haos", upozorava dizajnerka.

"A takvi prizori unose nervozu u prostoriju u kojoj bi trebalo da budete najopušteniji. Jedini detalj koji treba da bude rasparen su jastučići. Slobodno odaberite različite boje i materijale, oni će razvedriti prostor", savetuje Keli.

Komentari (0)
Loading