Boja zidova u spavaćoj sobi energetski deluje na ljude: Svaka ima posebno značenje, kako odabrati pravu prema feng šuiju?

Olja Jelić Vesti 30.09.2023 22:07 0

Spavaća soba je idealno mesto za početak uključivanja feng šuija u svoj dom i život ako to već niste. To je prostorija u kojoj samo nekoliko promena može da deluje vrlo uticajno

Krevet

Shutterstock

Ako ste novi u feng šuiju, pokušajte da napravite nekoliko promena u svojoj spavaćoj sobi, a zatim obratite pažnju na to kako se osećate. Jedan duboko upečatljiv način na koji možete aktivirati feng šui u svojoj spavaćoj sobi je boja.

Ljudi su vizuelna stvorenja i na nas veoma utiču vizuelni znaci u našem okruženju. Boja je svetlost, a različite talasne dužine svetlosti stvaraju različite boje koje vidimo. U tako važnom delu vašeg doma kao što je spavaća soba, može biti od pomoći da obratite pažnju na boje koje unosite i kako te boje utiču na vaš či (energija životne snage), piše The Spruce.

Spavaća soba

Shutterstock

 

Zašto je spavaća soba važna

Spavaća soba je jedna od najvažnijih prostorija u vašem domu iz perspektive feng šuija. To je soba koja vam je najprivatnija i najbliža. Vaša spavaća soba, na primer, predstavlja vas. To je deo vašeg doma koji je najprivatniji i energetski najpovezaniji sa vama.

Načini da unesete boje u svoju spavaću sobu

Postoji toliko zabavnih i kreativnih načina da unesete boju u svoju spavaću sobu. Farbanje zidova je, naravno, odličan način da dodate novu boju. Ako ne želite da ofarbate svoje zidove ili niste u mogućnosti jer iznajmljujete stan, uvek možete da unesete boju kroz dekor i dodatke. Na primer, možete isprobati novu posteljinu u boji koja vam odgovara. Takođe možete dodati jastuke ili vazu sa svežim cvećem. Umetnička dela su još jedan odličan način da uključite različite boje u svoj dekor. Možete čak i da odaberete svoju pidžamu na osnovu boje koju želite da pozovete u svoj život.

Kako odabrati najbolje boje za spavaću sobu po feng šuiju?

Prvo, obratite pažnju na boju koja vas privlači. Koje boje volite? Svako od nas ima različite asocijacije sa određenim bojama, tako da je važno slušati svoju intuiciju.

Zelena i plava za dobrobit i vitalnost

Zelena i plava su sjajne boje za spavaće sobe. Povezaju se sa elementom drveta u feng šuiju, koji predstavlja rast, vitalnost i nove početke. To su takođe boje koje često vidimo u prirodi, biljkama, okeanu i nebu, tako da mogu biti veoma umirujuće. Blede pastelne nijanse zelene i plave su posebno umirujuće i opuštajuće, piše The Spruce.

Spavaća soba

Shutterstock

 

Ljubičasta za prosperitet

Ljubičasta je sastavljena od hladne, umirujuće plave i vatrene, strastvene crvene. To je čini veoma uravnoteženom bojom, što može biti od pomoći u spavaćoj sobi. LJubičasta je takođe povezana sa područjem Ksun (bogatstvo) na mapi feng šui bagua, povezanom sa prosperitetom i finansijskim obiljem, kao i samopoštovanjem. Pokušajte da dodate umirujuće nijanse lavande u svoju spavaću sobu za veću ravnotežu. Boje koje dopunjuju ljubičastu uključuju plavu i sivu.

Bela za jednostavnost

Bela je često omiljena u enterijeru kuće, posebno na zidovima. Takođe, bela može biti lepa boja kada se bira sa namerom. Bela predstavlja čistoću i jednostavnost. Međutim, bela može biti oštra kada se koristi u velikim količinama, pa je najbolje kombinovati je sa drugim, mekšim bojama.  Ako volite belu posteljinu, možda bi bilo dobro da je zamenite bojom slonovače. Takođe možete da unesete ravnotežu tako što ćete je upariti sa crnim nijansama.

Spavaća soba

Shutterstock

 

Zemljano žuta, smeđa i narandžasta za ravnotežu

Žuta, smeđa i narandžasta su boje koje su povezane sa elementom zemlje u feng šuiju, koji je povezan sa uzemljenjem, stabilnošću i ishranom. To ih čini sjajnim bojama za spavaću sobu, posebno ako se osećate neutemeljeno. Smatra se da uparivanje žute i crvene u feng šuiju promoviše sreću, radost i vitalnost u domu, piše The Spruce.

 

 

 

Komentari (0)
Loading