Sačuvajte novac ove grejne sezone: Primenite nekoliko jednostavnih saveta za topao dom uz niske troškove

Vesti 17.10.2023 16:02 0

Evo kako da uštedite prilikom grejanja...

grejanje

Shutterstock

Dani su sve kraći, temperature padaju, drugim rečima – počinje hladan period i mnogi se pitaju kada da počnu sa grejanjem. Za pravilno grejanje važno je da ono bude što efikasnije. I postaje delotvoran u trenutku kada ne trošimo mnogo energije, a prostor u kome živimo je prijatan i topao.

Kako pravilno zagrejati

Ispravno grejanje često znači „manje i svesno zagrevanje“. Za mnoge ljude, optimalna sobna temperatura je 20 stepeni. Zbog toga se ne preporučuje zagrevanje stana na 25 stepeni.

radijator

Shutterstock

 

 

Pravilna ventilacija takođe čini veliku razliku kada je u pitanju efikasno grejanje. Dok je držanje prozora otvorenih noću efikasan metod za mnoge tokom leta za hlađenje prostorija, zimi treba izbegavati da prozore držite otvorene sve vreme.

„Šok ventilacija“ je znatno efikasnija i na kraju štedi mnogo energije. Potrošači takođe treba da se uvere da radijatori nisu pokriveni. Ako nameštaj sakrije radijatore, gubi se mnogo toplote, piše časopis Feniks, prenosi N1.

Nekoliko saveta za pravilno grejanje

Ranije isključite grejanje da biste iskoristili toplotu koja je ostala noću.

Proverite grejanje i podesite ga ako je potrebno.

Uverite se da su prozori dobro zatvoreni i po potrebi zamenite zaptivke.

Poboljšajte izolaciju sistema grejanja.

Odzračite radijatore i ponovo dodajte vodu.

Ne sušite mokru ili vlažnu odeću na radijatoru.

Držite vrata sobe zatvorena. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading