Vaša jelka će biti najlepša u kraju: Izbegnite klasičnu crveno-zlatnu, ove trendi opcije su originalnije!

Vesti 17.12.2023 09:55 0

Uz tonove dragulja, pastelne nijanse, oštre plave i zimske bele boje koje preplavljuju ovogodišnju scenu ukrašavanja...

jelka

Shutterstock

Da li spadate u red nostalgičara koji svake godine iz podruma vade svoju staru kutiju sa ukrasima i pažljivo ih kače na jelku, eventualno dodajući po neki novi? Ili ste, pak, među ljudima koji vole promene, pa svake godine biraju drugačije boje i teme za svoju prazničnu dekoraciju?

I ako se sada pitate koja boja treba da bude dominantna na vašoj jelci ove godine, imamo prave savete za vas.

Iako su crvena i zelena nekako večni deo božićne palete, najnoviji trendovi dizajna utiru put svežim kombinacijama boja koje će preuzeti primat. Uz tonove dragulja, pastelne nijanse, oštre plave i zimske bele boje koje preplavljuju ovogodišnju scenu ukrašavanja, postoji mnogo prilika da kanališete svoju jedinstvenu ličnost.

Tako ove godine volimo tamnoplavu, bordo, zelenu i očigledno - roze. Vidimo mešavinu jednostavnih, modernih stabala i eklektičnih, šarenih dizajna koji odišu maksimalnom estetikom.

Ružičasti božićni dekor ove godine apsolutni je trend, donoseći dašak Barbike i radosti u svečanost. Uključite rumeno ružičaste ukrase, vence i trake u svoj dekor.

„Praznične boje za sezonu 2023. biće klasične sa preokretom“, kaže Liz Vilijams, dizajnerka enterijera i vlasnica Liz Villiams Interiors. Eksperimentisanje sa nekoliko novih neočekivanih boja daće vam savremeni podsticaj koji je i dalje prikladan za sezonu, posebno ako vam se crvena i zelena boja u potpunosti čini previše ekstremnim.

"Iako je zelena uvek tradicionalna, uparivanje sa drugim neočekivanim bojama je privlačno ove godine", dodaje Vilijams, koja ukrašava citrusima kako bi stvorila punu narandžastu i zelenu šemu boja.

Uzimajući inspiraciju od stručnjaka za dizajn, zaokružili smo najpopularnije božićne šeme boja ove sezone kako bismo vam pomogli da kreirate izgled koji volite.

Tonovi dragulja

Tonovi dragulja ostaju glavni konkurent među božićnim trendovima boja 2023. Ove zasićene nijanse „izvlače ličnost i dopunjuju raspoloženiji dekor“, kaže Megi Grifin, dizajnerka enterijera i vlasnica Maggie Griffin Design. Da biste eksperimentisali sa paletom toniranih dragulja, počnite tako što ćete istražiti dublje nijanse svojih omiljenih boja kao što su rubin crvene, smaragdno zelene, ljubičaste od patlidžana i safirno plave — sve bogate nijanse koje potiču od dragog kamenja. Zatim unesite ove boje u svoje božićne jastuke, ćebad i dodatke za siguran način da postavite očaravajuću i dinamičnu prazničnu scenu.

Neutralne boje ali sa sjajem

Ponekad jednostavan pristup čini najbolju prazničnu kombinaciju. Oslonite se na neutralne boje koje pršte od metalnog sjaja da biste stvorili pozadinu za ovosezonske božićne proslave. Koristite metalne nijanse kao što su zlato, srebro i bakar da biste stvorili zaslepljujući efekat koji podjednako deluje prijatno i glamurozno.

jelka

Shutterstock

 

Ovo je jedna od Grifininih šema boja, i ona preporučuje kombinovanje neutralnih tonova srebra i zlata sa "puno sjaja" kako bi se upotpunio izgled. U zavisnosti od vašeg stila, možete se posvetiti blistavim akcentima ili se pridržavati klasičnijeg, suptilnijeg pristupa sa staklenim ukrasima u boji žive i bisera. Kada je drvo prekriveno svetlucavim ornamentima, obucite svoj kamin, trpezarijski sto i police za knjige svetlucavim trakama uz pozlaćene šišarke i topla svetla za dodatni element sjaja.

Bledo zelena

Ako ne možete da zamislite da uhvatite suštinu Božića bez zelene, nemojte se ograničavati na klasičnu nijansu zimzelenog. Umesto toga, eksperimentišite sa različitim nijansama da biste napravili svetlu estetiku.

"Bledo i tirkizno plavo sa neočekivanim zelenilom, kao što je šartrez, mogu dodati interes i svežinu", kaže Vilijams. Svetlije nijanse zelene će i dalje unositi toplinu i osećaj klasične božićne palete dok stvaraju moderan i svež prikaz.

Klasična crvena i zelena

Nikada nam neće dosaditi i dalje je široko prihvaćen—i nastavlja da se nalazi na vrhu liste najpopularnijih šema boja. Kao bezvremenski par boja, može se smatrati održivijim pristupom dizajnu, pošto trendi boje mogu samo da postave scenu na neko određeno vreme. S druge strane, možete računati da će zeleno drveće, crvene božićne zvezde, grane bobica i crvene trake ostati klasika u godinama koje dolaze.

jelka

Shutterstock

 

„Tradicionalni stolovi će uvek biti dobrodošli, ali dodajte elemente teksture u neutralnim tonovima kako biste ih učinili svojima“, predlaže Grifin. 

Plavo i belo

Uzimajući tragove iz viktorijanskog doba, plavo-bela praznična šema boja je idealan saputnik kako za ljubitelje novina, tako i za tradicionaliste. Ova kombinacija boja postavlja prazničnu božićnu scenu, ostavljajući prostora za tradicionalne zelene i zlatne akcente. Ukrasite svoje drvo plavim ukrasima, perlama i plavom trakom pre nego što opremite svoj prostor plavim somotom, snežnom čipkom i zlatnim akcentima. Ako već posedujete kolekciju starinskih plavih i belih chinoiserie ili kineskih komada, izložite ih dok stvarate ovu klasičnu prazničnu atmosferu.

Čokoladna braon

Za tamniji, više drveni pristup, izaberite šemu boja prožetu čokoladno braon.

jelka

Printscreen/Youtube

 

„Duboko smeđa čokolada može dodati bogatstvo vašim prazničnim šemama boja, bilo da koristite jednostavnu baršunastu traku ili uključite žireve i šišarke u vaš dekor“, kaže Vilijams. Za više šumske teme, dodajte različite nijanse i nijanse smeđih ukrasa i ubacite nekoliko bronzanih akcenta.

Multikolor

Ako ne možete da izaberete određenu šemu boja, isprobajte višebojnu paletu ukrašenu tradicionalnim božićnim elementima. Koristite tartan karirane i teksturirane trake da biste ponovo kreirali ovaj izgled, predlaže Grifin, koji favorizuje slojevite karirane. Višebojne palete daju vam slobodu da svoje hodnike ukrasite tradicionalnim omiljenim predmetima, domaćim ornamentima ili porodičnim kolekcijama, piše Better Home and Gardens.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading