Kako da banane ne potamne brzo? Spakujte ih na ovaj način i sačuvaće svežinu dve godine!

Vesti 24.12.2023 16:01 0

Često banane potamne posle 1-2 dana od trenutka kada ih donesemo kući. Postoji poseban način čuvanja koji će vam pomoći da im sačuvate dugo svežinu.

banane

Shutterstock

Banane su zimi jedno od najpopularnijeg voća. Međutim, brzo potamne kada se unesu u kuću, čak i ako ih čuvate u frižideru. Evo nekoliko saveta koji će pomoći da budu jestive čak do dve godine! Potrebno je da ih pomešate sa nekoliko začina.

Prvo im odsecite vrhove sa obe strane, a zatim ih zajedno sa korom isecite na komade debljine dva prsta. U čistu sterilisanu staklenu teglu od 700 mililitara stavite ovim redosledom: jedan lovorov list, dva čena belog luka, dva isečena komada ljute paprike, jednu  kašičicu semena korijandera, kašičicu semena mirođije i kašičicu mešavine bibera (beli, crni, zeleni, crveni biber i mlevena paprika).

Zatim dodajte komade banane (u teglu ove veličine stane desetak) i još dva-tri komada ljute papričice. Zatim dodajte kašičicu šećera, jednu i po kašičicu soli, kašičicu sirćeta i vruću vodu da sve prekrije. Teglu hermetički zatvorite, malo protresite da se sastojci sjedine i čuvajte na hladnom mestu. Ovako uskladištena banana može trajati do dve godine. Zašto ne biste probali?

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading