Dobar i za izgled i za pamet: Jedna šolja ovog čaja dnevno topi salo sa stomaka i poboljšava pamćenje

Vesti 20.12.2023 13:36 0

Čaj koji možda već pijete zbog dobrog delovanja na zdravlje, pozitivno utiče i na rad mozga, pokazalo je nedavno istraživanje.

žena pije čaj

Shutterstock

Poboljšava pamćenje i pažnju

Ispijanje zelenog čaja može značajno poboljšati rad mozga. Nizom eksperimenata istraživači su otkrili da sastojci iz zelenog čaja, poput katehina i kofeina, imaju pozitivan učinak na pamćenje i pažnju tako što ih poboljšavaju, pokazalo je istraživanje koje je sproveo tim stručnjaka iz Španije.

Studija je otkrila da redovno konzumiranje zelenog čaja takođe može pružiti zaštitu od neurodegenerativnih bolesti, uključujući Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest. Antioksidansi prisutni u zelenom čaju pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i upala u mozgu, za koje se zna da doprinose ovim stanjima.

zdravlje

Shutterstock

 

Ubrzava mršavljenje

Poznato je već da zeleni čaj pomaže u mršavljenju. Novo istraživanje je dodatno potvrdilo ove tvrdnje jer je pokazalo da kombinacija katehina i kofeina može podstaći metabolizam i poboljšati topljenje masnoća. Uključivanjem zelenog čaja u zdravu ishranu, može se podstaći mršavljenje.

Napomena: Umerenost u konzumiranju zelenog čaja je neophodna i pre njegovove upotrebe treba da se posavetujete sa svojim lekarom.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading