Jelka od lisnatog testa: Lepi i ukusni slani zalogaji punjeni sirom, niko neće moći da im odoli!

Vesti 27.12.2023 17:34 0

Savršeni novogodišnji zalogaji koje možete poslužiti kao predjelo za novogodišnju večeru ili zakusku uz piće.

jelka

Shutterstock

Ukusni zalogaji od lisnatog testa idealan su izbor za praznična druženja. Priprema je jednostavna, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, malo truda i dobre volje.

Sastojci:

500 g lisnatog testa (1 pakovanje)

1 jaje umućeno sa 1 kašikom vode

1 pakovanje mocarele

50 g istopljenog putera

50 g rendanog parmezana

1 kašika iseckanog bosiljka

1 kašika iseckanog peršuna

1 kašika iseckanog ruzmarina

jelka

Shutterstock

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Mocarelu isecite na komadiće. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite oklagijom oba komada testa, a zatim ga isecite na kvadrate veličine 5 cm (biće ih oko 30). Na svaki stavite komad mocarele, pa oko sira obmotajte testo formirajući lopticu. Ređajte ih u pleh u obliku jelke. Počnite od vrha, gde ćete staviti jednu, pa na dole pravite redove. Treba loptice da budu jedna pored druge i da se dodiruju. Premažite ih jajetom i pecite dok ne porumene, oko 20 minuta. Pomešajte puter, parmezan i začinsko bilje i premažite ispečenu jelku.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading