Ekstremno brz i sočan: Kolač od jabuka i cimeta je prosto neodoljiv, a priprema je očas posla

Vesti 30.12.2023 19:47 0

Uživajte!

kolač

Shutterstock

Kolač od jabuka sa posipanjem cimeta je sočan, mirisan i punog ukusa, a spisak sastojaka je kratak i pristupačan. Neće vam trebati ni mikser, samo metlica, dve činije i drvena kašika. Dakle, vrlo malo prljavog posuđa u zamenu za čisto zadovoljstvo.

Navedeni sastojci su pogodni za pečenje u kalupu za torte prečnika 20 cm i dovoljni su za 8 ili 10 porcija, u zavisnosti od apetita gostiju, piše Miss7. Uživajte! 

Kolač od jabuka i cimeta

Sastojci - za kolač:

  • 200 g običnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 150 g šećera
  • 1 veća jabuka
  • 2 jaja 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 120 ml ulja
  • 120 ml grčkog jogurta

Sastojci - za posipanje:

  • 50 g šećera
  • 1 puna kašičica cimeta
  • 1 kašika otopljenog putera

Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Okrugli kalup za tortu prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Ogulite jabuku i isecite je na kockice. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so i šećer. Dodajte jabuku suvim sastojcima i promešajte. U drugoj posudi umutite jaja sa vanilom, uljem i jogurtom. Sipajte u mešavinu suvih sastojaka i jabuka i lagano mešajte špatulom ili drvenom kašikom. Sipajte testo u pripremljeni kalup i izgladite ga. Pomešajte cimet, šećer i otopljen puter u mrvičastu smesu, sličnu vlažnom pesku, pa pospite premažite po testu. Pecite kolač oko pola sata, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi pre rezanja.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading