14. januara počinje RETROGRADNI MERKUR, ali to nije sve: Tu su još dve planete koje će da naprave kompletni HAOS!

Najžena Vesti 06.01.2022 10:40 0

Čekaju nas retrogradni Uran, Venera i, naravno, Merkur

14. januara počinje RETROGRADNI MERKUR, ali to nije sve: Tu su još dve planete koje će da naprave kompletni HAOS!

unsplash.com

Da li ste se i vi nakon lošeg dana susreli sa rečenicom „Oh, Merkur mora da je retrogradan“.

Često pripišemo "krivicu" upravo retrogradnosti neke planete, a ova godina počinje sa čak tri različite planete u retrogradnoj fazi. Planeta koja je retrogradna izgleda kao da putuje unazad, zbog brzine Zemljine rotacije.

Što je planeta bliža, retrogradnost će biti kraća, a što je udaljenija, to je duža.

Retrogradni Uran, Venera i Merkur

Prvi je Uran, čija retrogradnost traje od 19. avgusta 2021. do 18. januara 2022. Kao spoljna planeta, efekti možda neće biti tako jaki. Međutim, ovo je planeta pobune i individualnosti, pa slobodno prihvatite sva ta osećanja originalnosti.

Između 19. decembra 2021. i 29. januara 2022. sledi Venera koja je retrogradna, a to ima veze sa odnosima i finansijama. Stoga, možda ćete želeti da ispitate veze koje imate sa prijateljima i članovima porodice. Takođe je period kada možete da postavite neke ciljeve u budžetu i štednji za ovu godinu, piše The List.

I konačno dolazimo do dobro poznatog Merkura koji je retrogradan od 14. januara do 3. februara 2022.

Ovo je unutrašnja planeta koja se brzo kreće, tako da ćete verovatno osetiti neki uticaj. Naročito mogu biti pogođene oblasti poput komunikacije i logike. Zato budite otvoreni, razmislite pre nego što progovorite i pripremite se da rešite svaki problem.

Komentari (0)
Loading