Hteli su da kupe SKUPOCENU KUĆU za porodični život, ali onda se DESILO ono što nikako nisu očekivali - posle ove poruke su ZANEMELI!

Najžena Vesti 22.01.2022 21:42 1

Luk Vajthaus i Laklan Mentel su se zaljubili u trosobnu vikendicu u Sariju koja košta 650.000 funti i planirali su da odu i vide imanje.

Kuća

unsplash.com

LGBT par je sprečen da kupi kuću nakon što su vlasnici koji naglašavaju da su hrišćani, odbili da im dozvole čak i da ih posete radi gledanja navodeći da je homoseksualnost "suprotna" njihovim verskim uverenjima.

Luk Vajthaus i Laklan Mentel su se zaljubili u trosobnu vikendicu u Sariju koja košta 650.000 funti i planirali su da odu i vide imanje.

Međutim, nakon što su dogovorili posetu preko agenata za nekretnine, od prodavaca su dobili poruku da "ne žele" da nastave sa bilo kakvom potencijalnom prodajom, citirajući biblijske odlomke u kojima tvrde da je njihov odnos protivan ’Božjoj reči‘.

Pisalo je:

Dragi Laklan i Luk, hvala vam što ste podelili svoju priču sa nama. Izvinjavamo se ako delujemo nametljivo, ali samo želimo da jasno stavimo do znanja da ne bismo bili voljni da dva muškarca u partnerstvu pogledaju ili kupe našu kuću, pošto je to u suprotnosti sa milostivim učenjem u Božjoj reči, Svetoj Biblij. S poštovanjem.“

Prodavci Luk Mejn, 33-godišnji građevinar, i supruga Džoana Brunker, 34-godišnja fizičarka sa Univerziteta Kembridž prvobitno su rekli da ne mogu da budu domaćini gledanja nedeljom jer pokušavaju da se tada drže one mantre da je to "Gospodnji dan", prenosi Noizz.

Zatim su od Vajthausa i Mentela, koji su zajedno već osam godina, tražili informacije o njihovom "položaju i okolnostima“.

Mentel (37) je odgovorio da je TV producent za ITV, a Luk je 33-godišnji vlasnik preduzeća u obrazovanju.

- Moj brat, njegova žena i dvoje male dece žive tu blizu vas i smatramo da nam je to idealna lokacija za život. Luk je Englez, a ja sam iz Australije Živeli smo širom sveta, ali srećni smo što sada zovemo Englesku domom. Radujemo se što ćemo vas oboje upoznati u pogodno vreme i razgledati nekretninu - napisao je Laklan.

U tom trenutku su primili diskriminišuću poruku. što su i prijavili agentima. Agencija za nekretnine mu je rekla da više neće navoditi kuću u oglasima pošto je stav prodavaca bio u suprotnosti sa sopstvenim vrednostima.

Govoreći o tome kako se osećao kada je primio poruku, Vajthaus je rekao:

- Prvih 10 sekundi sam se smejao, mislio sam da je šala. Ali onda sam bio uznemiren i zaplakao sam mami na telefonu. Homofobija i dalje postoji - rekao je on.

Vajthaus je rekao da ne bi hteli da kupe kuću čak i ako bi se vlasnici izvinili i predomislili, rekavši da će tražiti nešto drugo“.

Komentari (1)
Loading
ZB
23.01.2022 07:51

Подржавам продавце куће 110%.