Pismo vojnika iz Drugog svetskog rata raznežilo SVET: Poslao je majci par toplih reči, dostavljeno posle 76 godina, ali ne u njene ruke

Vesti 07.02.2022 11:21 0

Džon Gonsalves je pisao svojoj majci kada je bio stacioniran u Nemačkoj 1945. godine, ali je pismo bilo izgubljeno do ove godine

Pismo vojnika iz Drugog svetskog rata raznežilo SVET: Poslao je majci par toplih reči, dostavljeno posle 76 godina, ali ne u njene ruke

Printscreen/Youtube

 

U Drugom svetskom ratu je vojnik koji je bio u Nemačkoj poslao pismo svojoj majci u nadi da će je utišiti da je živ i da ne brine za njega.

Međutim, to pismo je stiglo u ruke njegove majke tek 76 godina nakon što je poslao, piše Gardijan, prenosi Nedeljnik.

Džon Gansalvas je bio narednik koji je u tom momentu imao 22 godine, nakon zvaničnog završetka Drugog svetskog rata poslao je pismo majci u Voburnu u decembru 1945. godine da je obavesti da je sve u redu sa njim.

- Draga mama, primio sam još jedno pismo od tebe danas i srećan sam što piše da je sve u redu. Što se mene tiče, dobro sam i dobro se slažemo ovde. Ali što se tiče hrane, ona je uglavnom loša - pisalo je u pismu vojnika.

U potpisu je stajalo: „Šaljem ti ljubav i poljupce, tvoj sin Džoni. Videćemo se uskoro, nadam se.”

Gansalvas i njegova majka su preminuli. Međutim, USPS je pronašao adresu Gansalvasove udovice Angeline, koju je vojnik upoznao pet godina nakon što je poslao pismo.

Zaposleni u USPS-u su poslali i svoje pismo u kojem su napisali da je „dostavljanje ovog pisma za nas bilo od najveće važnosti“.

Nakon što je porodica Gansalves primila pismo, pozvali su ustanovu koja je pismo dostavila i zahvalili im se.

- Nismo verovali, ali sam onda videla njegov rukopisa i to je bilo to - rekla je Angelina.

Iako je provela još jedan praznik bez svog muža koji je preminuo 2015. godine istakla je da je ovaj praznik bio malo drugačiji: “Znaš, kao da mi se vratio ponovo”.

Komentari (0)
Loading