"Treba mi pomoć, on je u mojoj kući": Žena iz Kanade greškom alarmirala policiju u Velikoj Britaniji, a onda je nastala DRAMA

K.Ć Vesti 13.02.2022 19:30 0

Žena iz kanadskog regiona Durham obavestila je policiju da se u njenoj kući nalazi provalnik

"Treba mi pomoć, on je u mojoj kući": Žena iz Kanade greškom alarmirala policiju u Velikoj Britaniji, a onda je nastala DRAMA

Pexels

Kao rezultat greške, žena je kontaktirala zvaničnike grada sa identičnim imenom, koji se nalazi u Engleskoj. Policajci su odmah uspostavili saradnju sa jedinicom iz Kanade, što je dovelo do hapšenja muškarca.

Operateri sistema za hitne slučajeve u engleskom gradu Daram primili su poruku:"Treba mi pomoć, on je u mojoj kući".

Kada su shvatili da je izveštaj poslat iz regiona Durham u Kanadi, shvatili su da je žena pozvala pogrešnu jedinicu.

Ostrvski policajci su odmah kontaktirali kanadske policajce iz provincije Ontario (regija Daram) koji su nakon obaveštenja odmah otišli ​​do ženine kuće u Ajaksu. Tu, u neposrednoj blizini kuće, uhapšen je 35-godišnji uljez. Ispostavilo se da je žena napadnuta i potrebna joj je medicinska pomoć. Zahvaljujući saradnji policije, pomoć je stigla na vreme.

Inspektorka Andrea Artur iz engleske policije u Daramu rekla je: "Bio je to neobičan incident i veoma stresna situacija za žrtvu, ali je tim ostao miran i uspeo je da pomogne našim kanadskim kolegama da se brzo i profesionalno izbore sa situacijom.

- Ako možemo da pomognemo da se spasi žrtva u neposrednoj opasnosti, bez obzira gde živi, učinićemo sve što možemo da pomognemo – naglasila je inspektorka.

Policijske jedinice koje su sarađivale bile su razdvojene na udaljenosti od 3.388 milja, odnosno preko 5,4 hiljade. km. Napadač je optužen za provalu, napad i prinudno zadržavanje žrtve.

Komentari (0)
Loading