MUŠKARČINA ILI NEANDERTALAC? Potez Vila Smita je zapravo ŠAMARČINA ovakvim muškarcima!

Vesti 28.03.2022 16:19 2

Izgleda je ‘šamar realnosti’ na dodeli pretižne nagrade poneo pobedu među svim kategorijama

MUŠKARČINA ILI NEANDERTALAC? Potez Vila Smita je zapravo ŠAMARČINA ovakvim muškarcima!

Foto: Ljubica Stanković

 

Probudila sam se jutros i prvo što sam pročitala jeste vest da je Vil Smit udario šamar Kris Roku na dodeli Oskara.

Okej.

Priznajem da ove godine nisam ispratila same filmove i glumce koji su bili u trci za najprestižnije nagrade i da me jedino zaintrigirala činjenica da su nominovani Penelope i Havijer. Onda se desila šamarčina koje je do sada već obišla ceo svet.

Pročitala sam razna komentarisanja, gađenja... "Vil Smit je nasilnik", "On je već imao krivične prijave", "Smit je pritajeni agresivac" i tako dalje.

Iskreno, jedini i prvi utisak nakon neslane šale Krisa Roka bila mi je da je šamar i zaslužio iste sekudne jer aludiranje na ćelavu glavu žene koja je ne njenim izborom takva jeste za svaki vid osude. Pa i takvu šamarčinu pred milionskim auditorijumom.

Ispred Džejde je neko imao da stane, odnosno da skoči bez razmišljanja i odreaguje onako kako se reaguje kada se žena degradira na bilo koji način.

Podsetiču vas da se Džejda, supruga Vila Smita, nekoliko godina unazad bori sa agresivnom alopecijom, problemom opadanja kose. Svoj problem je najpre prikrivala modnim turbanima i maramama da bi kasnije svoju dugu kosu ošišala na veoma kratku frizuru.

Na kraju je usledilo ono najhrabrije i najradikalnije - brijanje kose do glave.

Javan osmeh, naučeno držanje i mnogo para u slučaju Džejde Smit nikom ne daje za pravo da udara tamo gde najviše boli.

Žene su definitivno majstori kamuflaže, i žena uvek "mora" da bude lepa. Za svog supruga, za učiteljicu, za posao, za sva porodična okupljanja jer ne daj Bože da ne bude adekvatno odevena i spremna, ispašće da ne brine dovoljno o sebi.

Odvedi decu u školu/vrtić, sredi kuću, skuvaj ručak za danas i sutra po mogućnosti, operi pune mašine, ispeglaj suprugu košulju za poslovni sastanak, budi lepa, plati račune, presaberi se, sačekaj muža posle posla, dovedi decu iz škole, budi lepa, daj im da jedu, operi sudove, uradi domaći sa decom, budi lepa, sredi kuću, i nemoj da budeš umorna uveče kada suprug poželi malo "akcije" ispod pokrivača.

Ah!

Još kad smo bili mali naučili su nas da često može da dođe do "igračke plačke" ukoliko ne vodimo računa dovoljno. Kris nije pazio i dobio je zasluženu sramotu pred celim svetom. To mu je "škola" za ubuduće iako nisam pobornica bilo kog vida nasilja i agresije.

Ženina snaga krije se u svemu što uglavnom ne vidite na njoj. Nisu snažne ruke dovoljne za sve probleme koje život nosi, za odgoj dece i u isto vreme pune kese iz prodavnice. Istina je da žena može sve, i da je srećan svako ko je pored sebe imao majku, sestru, koja je mogla da bude jasan primer neiscrpne snage i samoobnovljive energije.

Ženina istina boli, svako prikrivanje unutrašnje patnje zbog nečeg fizičkog nije zanemarljiva činjenica. Žena samo to lepo "upakuje", a srećne su baš one koje imaju oslonac ispred ili iza sebe.

Ili bar onda kada znaju da imaju nekoga ko će uraditi nešto za njih, povremeno samo, da se razumemo.

Možda mi je gorak utisak ostavio veliki broj komentara od strane muškaraca, verovatno baš onih koje redovno viđam u prolazu. To su oni muškarci koji imaju samo hodaju pored svoje žene, majke njihovih sinova i ćerki. To su prizori u kojima se divim tim ženama jer u isto vreme na jednoj ruci nose dete, na drugom ramenu imaju torbu od nekoliko kilograma (presvlaka, mleko, lopta, igračke) i nekom super snagom vuku i detetov trotinet.

To su ti "hrabri" muškarci na koje žene ne mogu da se oslone, a sebi daju za pravo da se nazivaju muškarčinama koji se diče samo tim što možda obezbede dovoljno novca za svoju porodicu. To nije dovoljno. A opet, i žene su dale za pravo da osude potez slavnog glumca, objašnjavajući kako se to "ne radi" tako.

Nekad se ipak radi.

Ja sam jutros videla snimak jednog hrabrog muškarca koji je ustao i bez obzira na budno oko sedme sile i celog sveta u lajv uključenju pokazao svojoj supruzi da nije sama u svojoj borbi sa zdravstvenim problemom.

Da nije sama i da ima nekoga ko će da je "pridrži" onda kada joj je teško.

 

Samo kažem.

Komentari (2)
Loading
Dragan
28.03.2022 17:16

Tamara! Puna podrska tvojoj oceni "samarcine". To bih i ja uradio.

Ivana
28.03.2022 17:24

Potpisujem svaku napisanu reč.Imao je M... i stao u zaštitu svoje žene.....a mali jadni komičar možda i nauči nešto o poštovanju