"Deca u ŠKOLI su mi nabijala KESU na glavu": Tajla pati od RETKOG poremećaja, detinjstvo joj je bilo prava TRAUMA, a danas inspiriše mnoge mlade ljude

K.Ć. Vesti 10.04.2022 17:35 0

Devojka koja živi na Novom Zenlandu je rođena fizički nesposobna da se osmehne, konačno je ispunila svoj san

"Deca u ŠKOLI su mi nabijala KESU na glavu": Tajla pati od RETKOG poremećaja, detinjstvo joj je bilo prava TRAUMA, a danas inspiriše mnoge mlade ljude

Printscreen/Instagram

- Ljudi su donosili plastične kese u školu da mi prekriju glavu jer sam bila toliko ružna i nisu hteli da me gledaju - kaže ona. Sada će se baviti manekenstvom.

Tajla Klement (24) pati od neurološkog poremećaja zvanog Mebijusov sindrom. To je retko stanje koje je posledica nerazvijenosti nerava koji kontrolišu neke pokrete očiju i izraze lica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Ganss (@willganss)

Uprkos svojoj bolesti, Kliment je fizičko oličenje radosti.

- Svima koji me ne poznaju rekla bih da sam „devojka koja ne ume da se smeje“ - kaže ona. - Volim da pomažem drugima, dajem im snagu i inspirišem ih da deluju. To me mnogo uzbuđuje, a kada bih mogla da se osmehnem, videli biste najveći osmeh na mom licu – priznaje ona.

Adolescencija je za nju bila prava trauma. Vršnjaci su maltretirali Tejlor.

- Ne pomeraju mi se obrve, oči i gornja usna. A to znači da ne mogu da se smejem. Deca su donosila plastične kese u školu da mi pokriju glavu jer sam bila tako ružna. Mislim da kada odrasteš, kada ti kažu da si drugačiji, ružan i bezvredni, veruješ u to jer ne znaš ništa drugo – objašnjava ona.

Uprkos svojoj bolnoj prošlosti, 24-godišnjakinja ne želi da dozvoli da se ovo svetlo ugasi u njoj.

- Veoma sam emotivan zbog svojih prošlih iskustava, ali sam zahvalna što sam to prošao. Danas mogu da inspirišem druge i da im pomognem, što me raduje – napominje ona.

Sada Klement svoju strast podiže na viši nivo. Nedavno je potpisala ugovor sa međunarodnom agencijom za modeling.

- Neverovatan je osećaj biti tako otvoreno prihvaćen i tražen - kaže ona.

Kao da nije dovoljno biti model i motivator, devojka je i paraolimpijka i postavila je državni rekord u bacanju kugle.

Komentari (0)
Loading