ZBOG soka koji svi PIJEMO dobila je opekotine: Ova MAJKA sada ima UPOZORENJE za SVE!

Ž. T. Vesti 27.05.2022 22:07 0

Ova reakcija na koži se naziva „margarita opekotina“

ZBOG soka koji svi PIJEMO dobila je opekotine: Ova MAJKA sada ima UPOZORENJE za SVE!

Printscreen/Facebook

Jedna majka je odlučila da izda upozorenje drugim roditeljima nakon što je sok limete uzrokovao jake opekline na licu njene ćerke.

Sabrina Miller je pre igre svojoj ćerki na lice nanela puno kreme za sunčanje. Devojčica imenom Kaleih se igrala na suncu kada joj je lice počelo goreti pa su se na njemu počeli pojavljivati veliki plikovi – Sabrina je bila prestravljena.

„Plakala sam i pitala se što se događa s njom“, rekla je Sabrina. Tada je otkrila da je njena ćerka opekorine dobila zbog hemikalija u nekim namirnicama kao što su limeta, limun, celer i komorač.

Takva reakcija na koži se naziva „margarita opekotina“. Određene hemikalije koje se nalaze u ovakvoj hrani reaguju s kožom i povećavaju osetljivost na sunce. Pre nego što je stavila kremu za sunčanje, Sabrina se bavila citrusnim voćem.

I sama je dobila ove opekotine. Uznemirena je majka rekla: „Ako ste ikada opekli ruke pod vrelom vodom, ili s parom, ili nešto slično, to je takav osećaj. Dr. Doris Dej je dermatolog, je objasnila ovu pojavu.

Citrusno voće sadrži „jedan sastojak koji pojačava osetljivost kože na sunce.“ Kada se jednom aktivira, može proći i 24 sata da se stanje vrati u normalu, čak i ako operete kožu.

Kako se približava leto i sve više boravimo na suncu, trebalo bi da obratite pažnju šta konzumirate pre izlaska na sunce.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)
Loading