"Od mene vam je i ovo dosta": Ivan (8) napisao je PISMENI na temu "JESEN", a cela SRBIJA zamera učiteljici jer mu je dala JEDINICU!

Tamara Đurđević Vesti 24.09.2021 12:30 2

Koliko je Toma popularan svedoči i jedan pismeni zadatak osmogodišnjaka iz Srbije

"Od mene vam je i ovo dosta": Ivan (8) napisao je PISMENI na temu "JESEN", a cela SRBIJA zamera učiteljici jer mu je dala JEDINICU!

printscreen/Tviter

Propustila sam premijeru filma "Toma" i maestralnog Milana Marića u glavnoj ulozi, a sudeći po komentarima prijatelja, kolega i svih onih koji su pogledali omaž jednom od najvećih muzičara i boema na ovim prostorima ovaj film se ne propušta.

- Toma Zdravković nije bio samo pevač - pričao mi je pokojni deka. 

Ponovo to slušam od svih koji su bioskopske sale "napunili" suzama, a jedino što mi preostaje jeste da večeras pogledam ovaj emotivni spektakl i možda doživim Tomu baš onako kao što mi je pričao deda. 

Koliko je Toma popularan svedoči i jedan pisani rad osmogodišnjaka iz Srbije, koji je za pripremu za prvi pismeni zadatak u drugom razredu bio inspirisan baš ovim pevačem, odnosno hitovima koje su obeležile brojne generacije. 

 

 

Tema pismenog zadatka bila je "Jesen", a evo šta je dete napisalo:

- Evo već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novu ljubav srela. A ja sivu jesen zamenih za leto, pa proklinjem more i to tužno leto. Od mene vam je i ovo mnogo - napisao je učenik drugog razreda. 

Učiteljica izgleda nije fan Tome Zdravković, pa je ovaj pismeni zadatak ocenila najlošijom ocenom. 

"Nedovoljan (1)", pisalo je na dnu rada, a ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama, klinac je već pokupio brojne simpatije, a učiteljici se zamera odluka da mu za ovakvu dovitljivost da najmanju ocenu.

"Za sve hejtere ovog deteta kome je tema Jesen Toma. Nisu svi za "tekstopisce" s toliko malo godina, ali ne znači, da nisu budući izvrsni muzičari, pevači, matematičari, sportisti... Ukinuti ocenjivanje dece i uvesti kreativnost u škole i prepoznavanje talenta kod dece!", "Ništa loše nije naveo reči su uzete iz popularne pesme osamdesetih", "Bravo klinac" , "Učiteljice, dete je zaslužilo čistu peticu", samo su neki od komentara. 

Komentari (2)
Loading
Mumi
24.09.2021 14:49

Kreativan? Svasta. To nije sastav, to su reci pesme. Mastovit 0. Na kraju zaključak katastrofa. Ulicni recnik. On je mali za Tomu. Mozda nije za jedinicu ali bi pisao ponovo. Na kraju, promasio je temu. Pred pismeni uvek se prica o mogućim temama tako da nije uciteljica pogresila.

mumi 2
29.09.2021 10:34

@Mumi - Da