U trudnoći je saznala da ima TUMOR u zadnjem stadijumu: Lekari su rekli da je ABORTUS možda njen SPAS, ipak ona je odlučila da rodi a onda se OVO dogodilo

Vesti 06.11.2022 16:00 0

Nakon trudnoće se dogodilo čudo

U trudnoći je saznala da ima TUMOR u zadnjem stadijumu: Lekari su rekli da je ABORTUS možda njen SPAS, ipak ona je odlučila da rodi a onda se OVO dogodilo

Printscreen/Instagram

Džesika Hana je majka četvero dece a kada je bila trudna s četvrtim detetom, dijagnostifikovan joj je rak dojke u najnaprednijem stadijumu. Mnogi lekari preporučili su joj abortus.

Jednog je dana primetila udubinu na prsima, nakon raznih analiza a lekari su zaključili da se radi o benignom tumoru, ali nisu bili u pravu. Rak je već bio u četvrtoj fazi. Izvađen je tumor od 13 centimetara, ali je stanje bilo teško, u bolnici su joj ponudili pobačaj. Međutim, odbila je i odabrala tretman koji neće ugroziti njeno nerođeno dete.

“U 14. nedelji trudnoće dijagnostifikovan mi je vrlo uznapredovali rak dojke. Mom mužu je rečeno da ću najverovatnije umreti. Prije sam uvek bila uključena u obranu života nerođene djece, oglasila sam se na društvenim mrežama i u razgovoru s prijateljima, toliko sam govorila o zaštiti života. Sada sam postala žena na koju se svi pozivaju u svojim raspravama – što ako je život žene u opasnosti? Došlo je vreme da s reči pređem na dela - kaže Džesika.

Priznaje da, iako je ranije bila deklarirana "pro-life" aktivistkinja, tek joj je iskustvo vlastite bolesti i zabrinutost za život nerođenog deteta potvrdilo njene dosadašnje izbore i učvrstilo njena uverenja.

 

 

- Mislila sam da patnja ne sme biti uzalud pa sam dva dana nakon dijagnoze odlučila pisati o tome na društvenim mrežama. Nisam znala kuda me Bog vodi, hoće li me odvesti na put na kojem moram pokazati ljudima kako umreti dostojanstveno, s Njegovom milošću i milosrđem? Ili će možda pokazati čudo? – objašnjava ona.

Tumor se povukao i beba je rođena zdrava

Nakon što je beba rođena, pokazalo se da se Hanin rak povukao. Bilo je to pravo čudo a svog sina nazvala Tomas. 

- Ako ste trudni, imate rak i zabrinuti ste za svoj život i svoju bebu, postoji nada. Znajte da vi i vaše dete možete preživeti ovu razornu dijagnozu. Znajte da ne morate žrtvovati život svog deteta radi sebe. Ima nade za oboje. Ovo je Tomas, rođen savršeno zdrav bez obzira na biopsije, dve operacije i četiri hemoterapije koje sam imala. Iako sam imala tumor od 13 cm, trenutno se testiram na rak i Tomas je zdrav. Verujte u snagu molitve. Bog je stvarno veliki -  kaže za kraj ova hrabra žena.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading