Ona čini svet BOLJIM mestom: Hana je pomogla mnogim MALIŠANIMA, ni sa 86 godina ne odustaje od njih

K.Ć. Vesti 30.10.2022 17:00 0

Stanovnica malog grada u Južnoj Karolini, već četiri decenije vodi porodično sirotište

Ona čini svet BOLJIM mestom: Hana je pomogla mnogim MALIŠANIMA, ni sa 86 godina ne odustaje od njih

Shutterstock

Hana Ford pruža utočište mališanima koji su ostali bez roditelja ili iz mnogih drugih razloga nisu mogli da ostanu u porodičnoj kući. Hana je do danas podigla 189 dece. I iako žena već ima 86 godina, ona i dalje želi da pomogne.

"Previše je dece u nevolji"

Amerikanka je rano izgubila muža, a kada je poslednje od petoro biološke dece napustilo njenu porodičnu kuću, osećala se veoma usamljeno. Tada su joj rođaci predložili da osnuje porodično sirotište. I tako je to postala Hanina životna misija. Ova neverovatna avantura traje već 40 godina.

Hana Ford je u intervjuu novinarima Today.com rekla da joj deca daju krila, pa će im pomagati sve dok joj dobro zdravlje bude dozvoljavalo.

"Sve dok mi Bog daje snagu, vođstvo i mudrost, radiću to. Previše je dece u nevolji" – rekla je ona.

"Ona mi je bila majka koja mi je bila potrebna i koju nikad nisam imao"

Priče o Hani Ford, poznate i kao gospođica Hana, govore da žena ima izuzetnu sposobnost da pridobije simpatije i poverenje drugih ljudi. Među decom koja su odrasla u Haninoj kući bilo je, između ostalih Erika Vodberi. Žena je došla pod njena krila zajedno sa svojom sestrom. Erika je tada imala 12 godina.

"Prvi obrok koji nam je skuvala nikada neću zaboraviti – to su bili svinjski kotleti, nikad nisam jela tako dobro meso" – priseća se ona i dodaje: "Sedela je sa nama za stolom i pričala sa nama, zanimali smo je" – kaže Vudberi u intervjuu za „Today.com“.

Još jedno dete iz Hanine kuće, Kendal Givens-Litl, sa isto toliko simpatije govori o svom staratelju. "Ona zna kako da izgradi poverenje. Ona je bila majka koja mi je bila potrebna i koju nikada nisam imala", rekla je s ljubavlju.

Mnogi Hanini odrasli sledili su njen primer i odlučili da krenu njenim stopama. Neki od đaka su uključeni u dobrotvorne akcije, na primer organizuju kolekcije odeće i podržavaju društvene inicijative. U intervjuu novinarima "Today.com" ističu da je za to zaslužna njihova starateljka.

Hana Ford će u decembru 2022. napuniti 87 godina, ali ne namerava da odustane od brige o deci. Trenutno žena brine o dvoje tinejdžera. Oboje imaju fetalni alkoholni sindrom (FASD) i fizički i intelektualno su onesposobljeni.

 

Komentari (0)
Loading