Nakon porođaja svoje dete više NIKADA nije videla: Skoro 80 ​​godina kasnije, pronašla je njegov grob

K.Ć. Vesti 17.11.2022 16:28 0

Mardžori Rigbi je rodila bebu koju nikada više nije videla, rekli su joj da je umrla i da će je oni sahraniti

Nakon porođaja svoje dete više NIKADA nije videla: Skoro 80 ​​godina kasnije, pronašla je njegov grob

Shutterstock

Više informacija žena nije dobila. Nije očekivala da će skoro 80 ​​godina kasnije moći da poseti grob svoje mrtve ćerke.

Mardžori Rigbi iz Velikog Mančestera, stara 26 godina, saznala je da čeka svoje prvo dete sa suprugom Čarlijem Rigbijem, koji se borio u Drugom svetskom ratu. Penzionisana sekretarica koja je tada radila u ženskom pomoćnom vazduhoplovstvu otišla je u septembru 1946. u privatnu kliniku da rodi bebu po imenu Laura.

Nažalost, Marjorie Rigbi je rodila mrtvoro dete. Lekari su joj samo saopštili da će je bolnica sahraniti.

- Tada su mi ponudili šolju čaja i rekli da sačekam malo. Vratili su me u sobu. Niko nije došao da razgovara sa mnom i da mi kaže kako da nastavim sa svojim životom - priznala je u intervjuu za SVNS, britansku novinsku agenciju.

Posle dve nedelje u bolnici, žena je otpuštena kući, što je Bi-Bi-Si izvestio da je to bila uobičajena praksa u to vreme. Mardžori Rigbi je uspela da zatrudni još dva puta i dobila je dve ćerke. Ali nije mogla da prestane da misli na Lauru.

Ranije ove godine, BBC North Vest ispričao je priču o Lilian Thorpe, koja je nakon 61 godine pronašla grob svog mrtvog sina. Nakon gledanja ove emisije, Mardžorina ćerka Anđela Rigbi je konsultovala svoju sestru i odlučile su da pokušaju da pronađu Lorin grob. Anđela je istražila i pronašla dobrotvornu organizaciju Brief Lives - Remembered, koja je pomogla porodici da pronađe grob, a takođe je dobila i izvod iz matične knjige umrlih koji joj je mnogo značio. Ispostavilo se da je Laura sahranjena na groblju Stockport u Velikom Mančesteru.

- Saznali smo da naša sestra ima svoj mali kovčeg i da je sahranjena sa još petoro dece i odraslom osobom na neobeleženoj parceli. Rekli smo mami i otišli ​​da vidimo plac i uzeli samo mali buket cveća iz bašte. Bilo je prosto neverovatno - rekla je Anđela Rigbi.

Mardžori Rigbi, koja sada ima 102 godine, rekla je da oseća neku vrstu mira i dodala da je veliko olakšanje saznati gde je njeno dete sahranjeno.

- Bilo je pravo olakšanje saznati gde je i da je stavljena u kovčeg sa ostalom decom - rekla je.

Ona je dodala da i pored pronalaska groba, porodica nije mogla da postavi ploču posvećenu Lauri jer su na istom mestu sahranjena i druga deca.

Komentari (0)
Loading