"Ovo još nismo videli": Zbog onoga što je deda (88) stavio u sebe, morala je BOLNICA da se evakuiše

K.Ć. Vesti 22.12.2022 11:40 0

Sredinom decembra u jednoj od francuskih bolnica pojavio se starac sa neobičnim problemom

"Ovo još nismo videli": Zbog onoga što je deda (88) stavio u sebe, morala je BOLNICA da se evakuiše

Shutterstock

Ovaj neobičan problem bio je dug 20 centimetara, prečnik pet centimetara. To je bila artiljerijska granata iz Prvog svetskog rata. Starac željan uzbuđenja stavio je na mesto odakle nije mogao da je izvadi. Nažalost, njegov dolazak u bolnicu izazvao je paniku i bilo je neophodno evakuisati objekat.

U subotu, 17. decembra, 88-godišnji Francuz došao je u bolnicu u Tulonu. Pa, kako je osramoćeni priznao, u rektum je zabio granatu staru više od sto godina. Lekari su strahovali da je predmet neeksplodirana bomba, pa je bolnica odmah evakuisana i pozvani su pirotehničari. Nakon pregleda granate - još uvek u pacijentu - zaključili su da je rizik od eksplozije mali i da je bezbedno za rad.

"Navikli smo da pronalazimo neobične predmete na mestima gde ne bi trebalo da budu".

Portparol bolnice Sen Mus rekao je medijima da se incident dogodio u subotu, 17. decembra, kasno uveče. Objekat je evakuisan i pozvani su pirotehničari. "Nismo mogli da rizikujemo. Morali smo da preduzmemo sve mere". 

 

 

Na sreću, ispostavilo se da je bomba bezopasna. Muškarac je bombu pronašao u kući svog brata i - kako pretpostavljaju lekari - koristio je za seksualno zadovoljstvo. Nažalost, igranje sa stogodišnjom granatom završilo se operacijom, tokom koje su hirurzi morali da zarežu pacijentov sfinkter.

Portparol bolnice je rekao da je operacija prošla bez komplikacija i da je bomba od 20 centimetara uklonjena „bez smetnji”. Lekari iz Tulona, koje citira Var-Matin, priznali su da je to jedan od najčudnijih slučajeva u njihovoj karijeri.

- Jabuka, mango, pa čak i konzerva pene za brijanje... Navikli smo da nađemo neobične predmete tamo gde ne bi trebalo da budu. Ali bombu? Nikad! - komentarisali su.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading