Mnoge roditelje bi bilo sramota: Ovo je majka koja svojim ćerkama dopušta da psuju kad god požele

Vesti 30.05.2023 13:28 1

Ona tvrdi da u kući mogu da govore najružnije reči

instagram

Printscreen/Instagram

Većina dece se ne bi usudila da psuje pred roditeljima. Ali mama Lusinda Hart ima drugačiji pristup: pušta svoje devojčice, od 6 do 9 godina, da slobodno psuju kod kuće, uključujući i da viču na nju. Lusinda, 47, veruje da jezik ne treba cenzurisati i dozvoljava ćerkama Rafi i Aelfridi da govore šta god žele privatno u svom domu. Međutim, on insistira da devojke ne psuju u javnosti, piše The Sun.

„Ne cenzurišem reči svoje dece. Ne služi to jeziku. Volim jezik – prirodno je da se psuje. Kažem im da kod kuće mogu da pričaju šta hoće i da znaju granice. Devojčice mogu da me psuju. takođe ako žele. Rekla sam im da to nikada ne rade ispred drugih ljudi", rekla je Lusinda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucinda Hart (@lucindahart1)



Lusinda ne voli eufemizame i od malih nogu je svoje ćerke učila anatomiji, pa tvrdi da njene devojčice nikada nisu koristile nikakav nadimak za svoje genitalije, već su ih odmah naučili kako da to izgovore. Rekla je: „Neću da izmišljam reči. Anatomija je lepa. "Oni znaju za vaginu i penis. Znali su za jaja i spermu od malih nogu." Lusinda razgovara sa svojim ćerkama o jeziku kako bi im pomogla da ga lakše razumeju. „Razgovarala sam sa Rafijem o nekim rečima i kako su nastale. Ona je već slobodna sa jezikom i mislim da će jednog dana biti odličan pisac.“ Rekla je i da devojčice znaju „granice“ i da ne psuju u školi ili pred drugim mamama.

„U školi to nikada ne kažu. Da su devojke psovale u školi i da me škola zvala, priznala bih kako ih učim i zašto. Međutim, psovke za mene nisu velika stvar. To je kao dodatna interpunkcija. Sigurno će biti ljudi koji to ne odobravaju, ali znam da su moje devojke sjajne“, dodala je ona. Lusinda podstiče druge roditelje da ne cenzurišu svoj jezik i da ne brinu o tome da li će držati jezik za zubima. Rekla je: „Ono što je važno je da su vaša deca ljubazna i da se lepo ponašaju. Ima toliko stvari o kojima morate da brinete kao roditelj, ne brinite o stvarima koje nisu važne. Jezik je na toliko načina promenjen i uništen, ali ove stare reči su uglavnom iste. To su reči koje su izdržale."
 
Komentari (1)
Loading
paradon
30.05.2023 13:54

u srbiji i kod srba sva deca pcuju, kad god požele