Edit ima 100 godina i dalje se takmiči u DIZANJU TEGOVA, a za svoje mnogobrojne NAGRADE u kući nema više mesta

Vesti 11.08.2021 21:20 0

Ona se zove Edit Murvej i ima 100 godina, ali to nije sve, ova žena je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija dizačica tegova

Edit ima 100 godina i dalje se takmiči u DIZANJU TEGOVA, a za svoje mnogobrojne NAGRADE u kući nema više mesta

Printscreen/Youtube

Edit je u teretanu krenula kada je imala 91 godinu, a na to je nagovorila njena dugogodišnja prijateljica Karmen.

Već vitalna stogodišnjakinja može da podigne bez problema između 20 i 45 kilograma.

- Bukvalno me je dovukla u teretanu i otišla sam samo da bih joj udovoljila i da bih je skinula “s grbače”, ali sam se “navukla” na vežbanje”, kaže Edit

- Dok sam gledala te dame kako treniraju, mislila sam da bih isto tako mogla da uzmem tegove i to sam učinila. Što sam češće dolazila u teretanu to mi se više sviđalo. Ubrzo sam postala deo tima - priseća se Edit.

Kako je vreme prolazilo ona je postala ozbiljna i počela da se takmiči čak u seniorskom krugu "pauerliftinga" i počela je da osvaja nagrade. Ali kako ona navodi, toliko trofeja je osvojila, da u kući više nema mesta gde da ih drži.

Strastvena sportistkinja nastavlja da inspiriše druge, toliko da je dovodila druge u različitim uzrastima da se bave fizičkim aktivnostima.

Nju nije sprečilo da diže tegove čako ni to što ima hroničnu opstruktivnu bolest pluća. Zbog pandemije korona virusa, Edit je prekinula trening i takmičenje iz nužde. Tokom poslednjeg takmičenja 2019. godine, Edit je imala 98 godina i 94 dana.

Sada, kako ograničenja popuštaju, ova snažna baka vraća se treninzima.

 

 

Komentari (0)
Loading