LAZANJE SA CAKOM: Umesto kora idu TIKVICE, umesto mesa OVO, a mi vam garantujemo da ništa ukusnije skoro niste probali

Vesti 02.08.2021 16:40 0

Ovo prefino jelo je lako probavljivo pa je savršena hrana za ove vruće ljetne dane. Umjesto tjestenine idu tikvice izrezane na ploške, a umjesto mesa se stavlja nekoliko vrsta sira

LAZANJE SA CAKOM: Umesto kora idu TIKVICE, umesto mesa OVO, a mi vam garantujemo da ništa ukusnije skoro niste probali

Shutterstock

Sastojci:

4 tikvice

40 g parmezana
60 g mocarele
230 g rikote
mediteranska mešavina začina
paradajz sos
maslinovo ulje
3 karanfilića belog luka
mirođija
peršun
sol
biber

Postupak:

Tikvicu isecite na kriške i poređajte ih na pleh obložen maslinovim uljem. Premažite ih uljem, posolite i pospite mešavinom mediteranskih začina. Zatim ih pecite 20 minuta na 200 stepeni i ostavite da se potpuno ohlade.

U međuvremenu pomešajte parmezan, mocarelu, rikotu, so, biber, dve kašike maslinovog ulja, zgnječeni beli luk, mirođiju i peršun.

Započnite slaganjem sastojaka u vatrostalnu posudu koju ste prethodno odmazali uljem i sosom od paradajza. Složite red tikvica, red sira, red sosa od paradajza, pa pa opet tikvice ... Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Stavite narendanu mocarelu na vrh i pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Komentari (0)
Loading