POSNA KAPRI TORTA bez pečenja: Prava brza POSLASTICA koju će OBOŽAVATI svi vaši ukućani

Vesti 28.03.2022 15:18 2

Ova posna kapri torta predivnog je ukusa i odlična kombinacija sastojaka koja se može praviti i kad nije post

posna kapri torta

Printscreen/Youtube

Potrebno je: 

  • četiri puta 16 komada petit keksa, to je nekih 800 gr, jedan red je 16 komada, pa četiri takva reda
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 6 kašika ulja

Prvi deo fila:

  • jedan litar soka od narandže
  • tri pudinga sa ukusom vanile
  • tri kašike šećera
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu

Fil drugi deo:

  • jedan litar bistrog soka od narandže il manga
  • četiri pudinga ukusa vanile
  • osam kašika šećera u prahu
  • 250 g margarina

Priprema:

  • Puding i šećer razmutiti sa 200 ml soka a ostatak ostaviti da provri.
  •  
  • Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusnem, a zatim skloniti sa vatre i prekriti folijom i ostaviti da se hladi. 
  •  
  • Malinama dodati pet kašika šećera i 200 ml vode.
  •  
  • Kada provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostavite da vri još nekoliko minuta na jakoj vatri uz mešanje. 
  •  
  • Razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode i zakuvajte u kašu od jagode ili maline.
  •  
  • Kada se smesa zgusne dodajte jos 50 gr margarina i mešajte dok se ne otopi.
  •  
  • Dok čekamo da se filovi ohlade, otopite čokoladu sa uljem i podelite keks i izmešajte da je ređi fil jer treba da se ređa na keks i da ima za sva četiri reda. 
  •  
  • Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
  •  
  • Ulupati 200 gr margarina sa šećerom u prahu i dodati ohlađen puding pa opet sve umutiti. 
  • Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.
  • Fil od vanile naneti na kek i poslagati preko keksa pa premazati čokoladom. 
  •  
  • Ponavljati postupak dok ne potrošite sve a poslednji red keksa takođe premažite čokoladom. 
  •  
  • U zdavoj hrani imate da kupite posni šlag pa tako i dekorošite ili čokoladom
  • Ostavite ga preko noći da odstoji da bi se keks omekanio. 

Prijatno!

 

 

 

Komentari (2)
Loading
Vesna
28.03.2022 17:38

Posno??? / 800 g keksa + /__________________ i masnoca ) 300g cokolade+ /----------------------------- i masnoca ) 2l soka+ / = MNOGO SECERA + 450g margarina ) = Previse svega stetnog i daleko od posnog 3k secera+ / 100g secera + / 8 k secera + /

Marija
29.03.2022 22:53

@Vesna - Е вала и ја исто помислила! Шта је ту посно, па то је отров човече! Здравије је желирати јогурт и павлаку са мало шећера, него оволико маргаринчине и шећера и чоколаде, страхота!