Spolja HRSKAV, a unutra mekan kao JASTUK: Evo kako se pravi popularni FRANCUSKI mini BAGET

Andrea Orlandić Vesti 07.10.2021 10:42 0

Ako niste raspoloženi da idete do prodavnice po ovom vetru, sada je prava prilika da se oprobate u kuhinji i umesti nešto novo

Spolja HRSKAV, a unutra mekan kao JASTUK: Evo kako se pravi popularni FRANCUSKI mini BAGET

pixabay

Mekani i veoma ukusni mini bageti.

Potrebno je: 500 g brašna, 30 g mekog maslaca, 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašika šećera, 1,5 kašičica soli, 100 ml mleka, 200 ml vode, 1 kašika sirćeta

Za premazivanje: malo mleka semenke, po želji

Priprema:

Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, dodati mlaku vodu, meko, maslac i sirće i dobro umesiti da se sve lepo sjedini.

Ostaviti na toplo da se udvostruči volumen. Pripremiti pleh obložen papirom za pećenje.

Testo izručiti na malo brašna, kratko izraditi i podeliti na tri jednaka dela.

Oblikovati svaki deo kao veću kiflu i malo odozgo zaseći nožem na par mesta, pa staviti na pleh.

Pustiti da odstoje 20 minuta.

Premazati svaki mlekom, posuti semenkama po želji i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading