Prazan vam je FRIŽIDER i imate neke ostatke od ručka? Probajte ukusne PALAČINKE od starog hleba

Vesti 25.10.2021 09:00 0

Da li uspevate da pojedete sav hleb koji imate kod kuće? Moram priznati da vrlo često ostaju krajevi, koje malo ko želi da jede. Bajat hleb dobija savršen ukus zahvaljujući paradajzu i maslinovom ulju, zaista je ukusno jelo sa klasičnim Italijanskim tonom

Prazan vam je FRIŽIDER i imate neke ostatke od ručka? Probajte ukusne PALAČINKE od starog hleba

Shutterstock

 

Međutim, kada je u pitanju ustajali hleb može postati osnova ukusnog obroka. Predstavljam vam našu omiljenu hranu kada ništa drugo nema kod kuće. I ne daj Bože, ovo nije loša zamena za večeru, to su jednostavno neverovatne palačinke - samo isečete bajat hleb na komadiće, sipati jaja i onda začiniti. I to je to. Čak i dete može to da podnese!

Recept za palačinke od starog hleba

Dakle, u praksi ćete jednom dodati 4 ili 5 kriški hleba. Jednom ćete koristiti zeleni grašak, a sledećeg dana brokoli - jer je upravo ostao posle ručka. Eksperimentišite sa prelivima i onim što imate „na zalihama“: kuvani karfiol, šargarepa, kelj, šunka, sušeni paradajz i komadi piletine. Slobodno eksperimentišite ovde!

  • hleb - ustajale kriške oko 4-5 komada
  • jaje - 2 kom
  • mleko - 1/4 šolje
  • luk - 1 mala glavica
  • tikvice - 1 mali komad
  • beli luk - 1-2 češnja
  • ulje za prženje
  • so, biber - po ukusu
  • pavlaka - za serviranje

Priprema:

Hleb iseći na male (oko 1 cm) kocke.
Pomešajte sa jajima i mlekom, a zatim ostavite nekoliko sati da hleb dobro omekša.
Crni luk sitno iseckati, prodinstati na ulju i dodati u smesu zajedno sa belim lukom, solju i biberom istisnutim kroz presu.
Na kraju dodati tikvice krupne mreže, sve izmešati i začiniti po ukusu.
Zagrejte ulje u tiganju.
Smesu sa hlebom nanesite kašikom, lagano je rasporedite u obliku palačinke.
Pržite sa obe strane do zlatne boje.
Poslužite palačinke tople sa, na primer, malo pavlake

Komentari (0)
Loading