Držite masku DUŽE od navedenog vremena? Ovo su VRLO opasne greške koje pravite pri negi lica

Lana Vidović Vesti 17.05.2022 12:54 0

Promenite loše navike, jer neke od njih negativno utiču na kožu...

Držite masku DUŽE od navedenog vremena? Ovo su VRLO opasne greške koje pravite pri negi lica

unsplash.com

Obožavamo maske za lice. Jednostavane su za upotrebu i daju trenutni efekat. Za ovaj postupak vam nisu potrebne stručne veštine, ali neka pravila ipak treba uzeti u obzir, jer greške mogu negativno uticati na kožu lica.

Greška 1: Ne uzimate u obzir tip kože

Pre nego što napravite masku, morate da odredite potrebe kože. Na primer, hranljiva maska je kontraindicirana vlasniku kombinovane i masne kože, ali za suvu je pravi spas.

Greška 2: Koristite masku svaki dan

Zapamtite: piling, čišćenje i maske sa efektom liftinga mogu se raditi jednom do dva puta nedeljno. Ako prekršite ovo pravilo, možete da kršite hidrolipidni sloj kože. Kao rezultat toga, dolazi do iritacije, ljuštenja, a u najgorem slučaju i do upale.

Ipak, koristite hidratantne maske bez ograničenja. Usput, ako ga nanesete u tankom sloju, slobodno ostavite proizvod do jutra.

Greška 3: Ne čistite kožu lica pre maske

Svaki spa tretman trebalo bi da počne čišćenjem lica. Samo u tom slučaju, aktivne komponente maske mogu prodrati duboko u kožu i raditi punom „snagom“.

Greška 4: Držite masku duže od navedenog vremena

Uvek pročitajte uputstva pre upotrebe. Na osnovu sastava proizvoda, proizvođač izračunava vreme nanošenja. Ako je maska potpuno suva na licu, dobićete suprotan efekat: dovešće do dehidratacije kože.

To područje na licu je vrlo osetljivo i zahteva posebnu negu. Maske za lice su previše agresivne za nju. Ako treba da navlažite kožu oko očiju, bolje je koristiti posebne maske ili flastere.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading