Poznata je po dugoj i lepoj kosi: Tiktokerka otkrila kako neguje svoje vlasi, a kada vidite koliko je često pere ZAPREPASTIĆETE SE

K.Ć Vesti 03.02.2022 12:56 0

Popularna TikTokerka, poznata po lepoj kosi, nedavno je otkrila da je pere samo jednom mesečno

Poznata je po dugoj i lepoj kosi: Tiktokerka otkrila kako neguje svoje vlasi, a kada vidite koliko je često pere ZAPREPASTIĆETE SE

Printscreen/TikTok

TikTok korisnica Hejli je poznata po svojoj gustoj kosi. Duga, crvena i lepo negovana kosa postala je njen zaštitni znak. TikTokerka je odlučila da otkrije kako to ona neguje kosu.

Hejli je nedavno snimila kratak video na TikTok-u u kojem je odlučila da podeli svoj način nege lepe kose. Kako se ispostavilo, sve je u učestalosti pranja pramenova. 27-godišnjakinja je priznala da kosu pere samo ... jednom mesečno. Pre toga je, međutim, morala da je navikne na to.

- Počela sam sa ovim treningom za kosu 2018. Trebalo mi je četiri godine da stignem tamo gde sam sada. Trenutno perem kosu jednom mesečno, ponekad dva puta mesečno - objasnila je devojka na samom početku snimka.

Hejli je počela da trenira kosu pranjem kose jednom u dve nedelje. Tek nakon nekoliko meseci, kada su se njeni pramenovi navikli, postepeno je povećavala interval između narednih pranja.

Prema njenom mišljenju, zahvaljujući takvom tretmanu, koža se navikla na manje higijene i samim tim manje luči sebum.

@_theredhead Reply to @kerrymcgirr1 im working on a guidebook for hair training RIGHT NOW for u guys 🖤 #hairtok #hairtraining #CloseYourRings ♬ original sound - Haylee J

Koliko često treba da perete kosu?

Prema portalu medonet.pl, ne preporučuje se pranje kose prečesto i preretko. Zašto? Predugo zadržavanje sebuma na koži glave može dovesti do prekomernog gubitka kose. S druge strane, prečesto pranje može oštetiti prirodni lipidni sloj pramenova. A to, kao posledica, može dovesti do slabljenja kose.

Koliko često perete kosu zavisi pre svega od vašeg tipa kože. Kosu ne treba prati svaki dan. Što se to više radi, više se isušuju i, shodno tome, žlezde proizvode više sebuma.

Komentari (0)
Loading