Koja li je tajna ZDRAVE kose Megan Markl? Vojvotkinja ZAISTA otkrila kako je NEGUJE tretmanima koji UOPŠTE nisu skupi

L. Vidović Vesti 06.03.2022 17:32 0

S obzirom da je Magan vojvotkinja koja sebi može da prijušti skupe tretmane, uprkos tome, vojvotkinja prati vrlo jednostavnu rutinu pranja i nege kose, koju može da isprati svaka osoba

Koja li je tajna ZDRAVE kose Megan Markl? Vojvotkinja ZAISTA otkrila kako je NEGUJE tretmanima koji UOPŠTE nisu skupi

Profimedia youtube

 

Na takmičenju “Pesme za Evroviziju”, izbora srpskog predstavnika na ovogodišnjem Evrosongu, obeležio je i jedan potpuno drugačiji nastup pevačice Konstrakte sa pesmom “In corpore sano”. Konstrakta je pobedila sa svojom izvedbom.

Pesma se poprilično razlikuje od svega što se sinoć moglo videti i čuti, pa je veliki broj gledalaca lako zapamtio njene stihove.

U Konstraktinom tekstu postoji pitanje: Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?

I kada zanemarimo pesmu, ono što je primetno i evidentno je da kosa Megan Markl uvek izgleda uredno, ali pore svega negovano. S obzirom da je Magan vojvotkinja koja sebi može da prijušti skupe tretmane, uprkos tome, Megan prati vrlo jednostavnu rutinu pranja i nege kose, koju može da isprati svaka osoba.

TAJNA KOSE MEGAN MARKL JE HIDRATACIJA

U pitanju su sasvim dostupni i jednostavni preparati i, kako je Konstrakta nagovestila, dobra hidratacija.

O kosi Megan Markl već neko vreme se brine njen lični frizer, Džordž Nortvud.

– Džordž je član Vog bjuti tima i zaslužan je za besprekorne frizure brojnih poznatih dama. Džordž je nedavno za britanski Vog otkrio neke od najboljih saveta i trikova za kosu, koje poštuje i Megan.

KOSU NE SUŠI FENOM

– Ukoliko kosu sušite prirodno, važno je da koristite prave proizvode kako biste sprečili kosu da postane paperjasta. Većina žena ima prirodno talasastu kosu, tako da bih vam predložio posebnu kremu za kovrdže ili talasastu kosu. Čak i ako vaša kosa nije prirodno kovrdžava, takvi proizvodi su idealni za sušenje kose na vazduhu, dok mnogim drugim proizvodima za oblikovanje kose potrebna toplota kako bi delovali – objasnio je Nortvud.

Neophodno je da nakon pranja kosu temeljno obrišete peškirom i da iz nje izvučete svu suvišnu vlagu. Nortvud je objasnio kako to treba da izgleda.

– Potrudite se da izvučete svu vlažnost iz kose. Zatim lagano raščešljajte kosu ako je potrebno, ali što manje jer je poenta u prirodnoj teksturi. Nakon toga, nanesite kremu za kovrdže ili kovrdžavu kosu. Ostavite kosu da se prirodno osuši. Kada kosa postane potpuno suva, nanesite još malo proizvoda za stilizovanje i prođite prstima kroz kosu – objasnio je on.

NE KORISTI PREVIŠE ŠAMPONA ZA KOSU

Prema Nortvudovim rečima, većina ljudi zapravo ne pere kosu onako kako bi trebalo. On naglašava da je najveća greška to što se tokom pranja koristi previše šampona.

Pravi način za pranje kose, jeste duplo šamponiranje, odnosno, nanošenje šampona i ispiranje kose dva puta u toku pranja.

– Duplo pranje kose ne znači da treba da koristite više šampona, već nešto potpuno suprotno. Poenta je u duplom ispiranju. Uz to, većinu tipova kose najbolje je prati svaka dva do tri dana, a za one dane između pronađite kvalitetan šampon za suvo pranje – rekao je Nortvud.

TREBA DA SE KORISTI ADEKVATAN REGENERATOR

Pre nanošenja regeneratora, neophodno je da iz kose uklonite svu suvišnu vlagu, kako voda ne bi razredila regenerator. Regenerator treba najviše da stavite na vrhove, naročito ako su oni suvi.

Naravno, važno je da koristite regenerator koji odgovara vašem tipu kose.

– Osobe sa vrlo tankom kosom možda ni ne treba da koriste regenerator, a većini zapravo treba regenerator samo na vrhovima, gde je kosa najviše oštećena -rekao je Nortvud.

IZMEĐU 2 PRANJA KORISTI ŠAMPON ZA SUVO PRANJE KOSE

– Koristim suvi šampon na klijentkinjama prvenstveno zbog prevencije, a posebno za žene sa ravnom i tanjom kosom koja se brže masti. U tom slučaju šampon za suvo pranje povećava volumen i drži je duže svežom i između pranja – rekao je poznati stilista.

KORISTI PRIRODNA ULJA I SERUME

Prirodna ulja i serumi su najbolji način da oporavite oštećenu kosu. Kod većine ljudi, loše stanje vlasi se vidi najpre na vrhovima, koji se suše i rascvetavaju.

Pomenuti proizvodi deluju kao prirodan lepak. Oni zaglađuju ispucale vrhove i daju kosi sjajan i zdrav izgled, jer je hidriraju i hrane.

– Ukoliko želite da izravnate kosu i upotrebiti ulje, stavite ulje nakon ‘peglanja’. Ako ispeglate kosu nakon upotrebe ulja, ona će izgoreti kao vruće ulje u tiganju. Bukvalno ćete ispržiti kosu – upozorio je frizer.

 

Komentari (0)
Loading