Da li koristite ROLER za masažu lica? Otkrivamo vam njegove prednosti, ali i na koji način se koristi i gde se čuva pre upotrebe

Vesti 08.03.2022 16:10 0

Roler je savršen alat za masažu lica, vrata i dekoltea. Poslednjih godina njegova popularnost je značajno porasla zbog sve većeg interesovanja za istočnu medicinu

Da li koristite ROLER za masažu lica? Otkrivamo vam njegove prednosti, ali i na koji način se koristi i gde se čuva pre upotrebe

Shutterstock

Masaža valjkom za lice je prijatan tretman koji zatvara pore, smanjuje nesavršenosti i podočnjake , a takođe poboljšava cirkulaciju i opušta mišiće lica. Prema kineskoj medicini, kamenje od kojeg su napravljeni valjci ima energiju koja podržava negu kože. Kako funkcioniše alat za masažu lica i da li ga vredi koristiti.

Kako funkcioniše valjak za masažu lica?

Valjak za masažu lica može biti napravljen od žada, opalita, kvarca ili jaspisa. To su prirodno kamenje. Upotreba odgovarajuće tehnike masaže je ključna ako želimo da postignemo vidljive rezultate.

Pre upotrebe valjka, stavite ga u frižider da se ohladi.

Kojom tehnikom masirati lice?

Masaža valjkom za lice može ponuditi mnoštvo prednosti za kožu. Osim opuštanja, tretman dobro utiče na prokrvljenost kože, poboljšava njenu boju, smanjuje otok, a takođe poboljšava protok limfe. Da bi efekti bili vidljivi, lice se mora na odgovarajući način masirati. Stavite valjak u frižider pre početka tretmana. Hlađenje kamena će pozitivno uticati na krajnji rezultat. Masažer se može koristiti na suvom licu ili nakon nanošenja seruma. Ne zaboravite da pomerate valjak od sredine lica prema gore i prema spolja tako da idete prema limfnim čvorovima. Takvi pokreti će pomoći da se naglasi oval lica. Valjak se može koristiti i nakon nošenja maske - pomoći će u apsorpciji korisnih sastojaka.

Da li koristite ROLER za masažu lica? Otkrivamo vam njegove prednosti, ali i na koji način se koristi i gde se čuva pre upotrebe

Shutterstock

 

Dodatni saveti

Ne zaboravite da temeljno očistite valjak nakon svake masaže. To možete učiniti sapunom i vodom ili rastvorom alkohola. Ovo će sprečiti bakterije koje uzrokuju fleke da se prenesu na lice. Još jedan važan savet je da valjak držite u frižideru. Hladan kamen će se bolje boriti sa nadutošću. Nikada ne stavljajte valjak u zamrzivač. 

Roler za lice od žada

Ovo je verovatno najčešći roler za lice koji se viđa na tržištu. Glatke je teksture, zelene boje i ima veoma elegantan izgled. Često mu je čak i deo drščice od žada.

Valjak ove vrste pruža glatku i laganu masažu lica. Povlačenjem preko željenih površina omogućava se da se podstakne stimulacija regeneracije kože. Vrši se pritisak na određene delove, gde se omogućava poboljšanje zategnutosti.

Zašto baš žad?

Verovatno ste odavno čuli za ovo, ali postoji verovanje da određeno drago i poludrago kamenje ima dobar efekat na stanje naše kože. Energija koja može cirkulisati kroz njih, omogućava nam da se pojača prirodno obnavljanje tkiva, isceljivanje i smirenje upala. Postoje verovanja da stalnom upotrebom dolazi do pojačanja proizvodnje kolagena, i da se zbog toga lice zateže, i bore smanjuju. Ovakvi efekti nisu samo vezani za žad, mada je on bio jedan od prvih rolera za lice.

Vremenom smo na tržištu dobili i od drugih materijala poput sledećeg…

Roler za lice od rozenkvarca

Rozenkvarc takođe ima svoja pozitivna svojstva, ako ga koristimo pravilno. I u ovde imamo slučaj sa spravicom koja ima dva valjka (manji i veći), napravljeni su od poludragog kamena. Stručnjaci tvrde da nam ova spravica može pomoći oko protoka krvi. Indirektno, trebalo bi da nam pomogne i oko smanjenja vidljivosti prvih bora i uklanjanja toksina.

Kao kod gore navedenog rolera, i za ovaj kristalni valjak postoji priča da kanališe našu energiju i usmerava je. Verovanja za rozenkvarc vezana su za naše oslobađanje od loše energije, loših emocija i kanalisanje ljubavi. Zašto je to bitno za kožu? Pa recimo, da direktno verovatno i nije, ali indirektno kristal poput ovog mogao bi da smanji uticaj toksina i stresa na nas . Na taj način moglo bi da se smanji uticaj preranog starenja kože.

Pored navedenih, među mineralima i dragim kamenjem nalaze se oni napravljeni od opsidijana, može se nabaviti i od topaza, ametista i mnogih drugih materijala.

Razlika između rolera za lice od žada i rozenkvarca odigrava se u kristalima od kojih su napravljeni, zbog “energije” koju bi trebalo da kanališu. Fizički uticaj na našu kožu im je skoro potpuno isti.

Ovo poludrago kamenje koristi se i za gua ša masažu lica.

Komentari (0)
Loading