Ovo je NAJBOLJA stvar koju možete da koristite za JUTARNJU negu lica i da vam koža bude PRELEPA

Vesti 30.11.2021 08:00 0

Ovo je najbolji saveznik za vašu kožu

Ovo je NAJBOLJA stvar koju možete da koristite za JUTARNJU negu lica i da vam koža bude PRELEPA

unsplash.com

Zeleni čaj je nešto najbolje što možete da koristite za jutarnju negu lica. Zbog brojnih blagodeti koje pruža, bilo bi šteta da propustite priliku da obnovite i osvežite kožu. Saznajte u ovom tekstu kako.

Sigirni smo da ste se barem jednom pogledale u ogledalo i razočarale se odrazom. Premalo sna ili previše obaveza je učinilo svoje. Vaše lice je iziritirano, svrbi, a i pokoja akna promalja svoju ružnu glavu u najgorem mogućem trenutku.

Konačno ste shvatili da ne možete više da ignorišeš situaciju. Krajnje je vreme da se pozabavite istom. Ali pre nego što osmislite komplikovanu rutinu za čišćenje lica, pročitajte ovaj tekst. U njemu ćete saznati kako samo jedan prirodni sastojak može da preporodi vašu kožu.

Zeleni čaj za kožu lica

Zeleni čaj je riznica nutrijenata koje značajno popravljaju stanje kože lica. Pored antioksidanata, zeleni čaj sadrži i aminokiseline, enzime, polifenole, vitamine B grupe, folate, mangan, kalijum, magnezijum, kofein…

Ova jedinjenja udruženim snagama podmlađuju kožu, smanjuju otečenost oko očiju, smanjuju vidljivost podočnjaka, uklanjaju akne, štite kožu od UV zračenja, smanjuju pore… Sve te dobrobiti zelenog čaja su ga učinile jako popularnim, prirodnim sastojkom za negu kože.

Kako se koristi zeleni čaj za lice?

Sad kad znate sa kojim problemima vam zeleni čaj može pomoći, sigurni smo da želite da znate kako pravilno da ga koristite. Samo pravilnom pripremom i primenom zelenog čaja ćete dobiti željeni rezultat- zategnutu, umirenu kožu bez bubuljica.

Zeleni čaj kao ciljani tretman protiv akni

Ukoliko vas muče uporne akne, možete da iskoristite koncentrovani zeleni čaj da ih uklonite. Evo kako da pripremite ciljani tretman od zelenog čaja:

Pomešajte ¼ šolje listova zelenog čaja i ¼ šolje vode. Prokuvajte smešu, ali je sklonite sa šporeta pre nego što proključa.

Nanesite tretman uz pomoć tupfera vate direktno na akne. Nakon 10 do 15 minuta operite lice preparatom za čišćenje kože. Ponavljajte proces dva puta dnevno dok se ne rešite akni.

Zeleni čaj efikasno uklanja bubuljice zahvaljujući katehinima koje sadrži. Ova jedinjenja deluju antibakterijski.

Pored toga, zeleni čaj reguliše lučenje sebuma i tako, na još jedan način, efikasno otpušava pore i sprečava nastanak novih akni. Na kraju, zbog protivupalnog dejstva, zeleni čaj umiruje kožu.

Komentari (0)
Loading