Izbacite OVU hranu iz ŽIVOTA: Zbog ove tri namirnice ne možete da skinete SALO SA STOMAKA

Vesti 06.06.2022 17:50 0

Ako ste na dijeti, ali salo nikako da se istopi, možda je problem u konzumiranju ove tri namirnice

Izbacite OVU hranu iz ŽIVOTA: Zbog ove tri namirnice ne možete da skinete SALO SA STOMAKA

Shutterstock

 

Proces mršavljenja nije nimalo lak, posebno ako imate nagomilane salo na pojedinim delovima tela i najproblematičnijem delu stomaka. Možda niste znali, ali postoje namirnice od kojih se mast posebno taloži na vašem telu.

1. Čips


Čips posebno može dovesti do povećanja telesne masti, posebno ako ga jedete prečesto. Štaviše, čips je hrana zbog koje se najviše ugojite u periodu od 4 godine, smatraju američki stručnjaci. Čips je upoređen sa krompirom, slatkim zašećerenim pićima i prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima. Čips je pun masti i soli. Zbog ova tri sastojka, teško je prestati da jedete i to često dovodi do prejedanja, što rezultira povećanjem telesne težine.


2. Krofne

Ludo mršavljenje, šolja ujutru i uveče rešava višak kilograma instant! Iako su ukusne, previše krofni može izazvati masne naslage. Pune su prerađenih ugljenih hidrata koji izazivaju nagli porast šećera u krvi i samo nakratko utole glad. Istovremeno, pankreas oslobađa jednaku količinu insulina kako bi „očistio“ višak glukoze u krvi i gurnuo je u ćelije. Kada uđete u ćelije, osetićete nagli nalet energije koji će trajati oko 20 minuta. Kako nivo glukoze u ćelijama brzo opada, tako će opasti i vaša energija.

3. Margarin


Ako mislite da je margarin bolja opcija od putera, varate se. Posebno je problematično kada margarin kaže da je dijetetski ili da ima 0% masti, ljudi tada imaju naviku da preteruju jer misle da jedu nešto zdravo. Tada umesto da smršaju, oni se debljaju, a često im nije jasno zašto.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading