Izbelite KOSU na prirodan način: Vekovima poznate METODE bolje su od skupe HEMIJE

Vesti 08.10.2022 12:41 0

Vaša kuća može da vam postane najomiljeniji frzerski salon

Izbelite KOSU na prirodan način: Vekovima poznate METODE bolje su od skupe HEMIJE

Shutterstock

Ako želite da izbelite kosu i maštate o svetlim pramenovima, a ipak ne želite da idete u salone i putem hemije ih dobijete, ovo je prava metoda za vas. 

Kada je u pitanju plava kosam, kamilica je klasičan sastojak u n njenoj nezi i jedna od najpopularnijih metoda uz pomoću koje svetlite kosu kod kuće. 

Sve što je potrebno jeste da skuvate čaj od kamilice, sačekate da se ohladi a zati natopite opranu kosu hladnim čajem. Sačekajte da se osuši i operite. Postupak ponavljajte sve dok ne dobijete željeni efekat. 

plava kosa

Shutterstock

 

Druga metoda je u pomoću limuna. Potrebno je da iscedite limun i dodate oko šest kašika vode. Tu dobijenu smesu, samo nanesite na suvu kosu. Držite na glavi u toku nekoliko sati, pa operite kosu. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta u toku narednih dana. Efekat limunovog soka zavisi od stanja i boje vaše kose.

Ravarbare je biljka koja nije toliko poznata bila ljudima, do skoro, dok je sada možete nabaviti u supermarketima. Potrebno je da je isečete tri stabiljke rabarbare na kocke i prelijete sa dve šolje vode ili belog vina. 

Na laganoj vatri zagrevajte smesu nekih tridesetak minuta. Kada se ugreje ostavite da odstoji neko vreme i procedite kroz cediljku. Ukoliko želite da dobijete gušću konzistenciju, pomešajte masu sa belom glinom. Nanesite je na kosu i ostavite da stoji oko 20 minuta, a zatim je dobro isperite. Maska od rabarbare omogućiće vam da dobijete kosu boju meda. Takođe se može koristiti da malo prosvetlite već obojenu kosu.

kosa

Shutterstock

 

Što tiče ove metode za izbeljivanje kose, ona je najpoznatija. Potrebno je da jednu kašiku meda pomešate sa jedno kašikom limunovog soka i jednu kašiku bilo koje guste maske za kosu. 

Nanesite masku na opranu kosu i stavite kapu. Posle nekih 20-30 minuta, isperite kosu vodom. U međuvremenu možete da pripremite ispiranje medom. Pomešajte sedam kašika meda sa jednakom količinom limunovog soka i tri kašike jake količine kamilice. Nanesite na kosu i držite nekoliko sati, pa operite kosu.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading