Pitali smo FRIZERKU koja su NAJBOLJA pakovanja za SUVU kosu: Jedno koristi i SOFIJA Milošević, pravi se brzinski KOD kuće

Vesti 15.01.2023 20:00 0

Efektno pakovanje za suvu kosu može vam biti najveći spasilac ako ga redovno primenjujete. Šta nam to onda pruža kvalitetno pakovanje za suvu kosu?

Pitali smo FRIZERKU koja su NAJBOLJA pakovanja za SUVU kosu: Jedno koristi i SOFIJA Milošević,  pravi se brzinski KOD kuće

Shutterstock

 

Pakovanje za suvu kosu u osnovi sadrži hranljive sastojke koji daju sjaj i mekoću kosi u obliku duboke hidratacije. Tokom pandemije virusa Korona bila je borba za održavanjem zdrave kose, znate i sami.

Ili smo bili lišeni bilo kakve profesionalne pomoći za kosu (frizerski saloni su bili često zatvoreni) ili smo pokušali sami da se izborimo za negu kose kod kuće (dolazilo je do mešovitih rezultata, često smo bili nezadovoljni).

Jedina stvar koja je pomogla našoj kosi da se nahrani je bilo pakovanje za suvu kosu koje smo mogli da napravimo sami kod kuće i na taj način da hidriramo i hranimo kosu.

Sofija Milošveć je plavuša, a biti plavuša trpi određenu "estetsku torturu", jer blanš i visok stepen hidrogena sigurno da uništavaju i tanje kosu. 

- Meni je kosa baš uništena, nedavno sam morala da se ofarbam zato što plave manekenke imaju više posla. Dlaka mi je tanka i veoma iskrzana presama i fenom. Uzimam vitamin C, a koristim i maske na biljnoj bazi, preferiram da u sastavu imaju med - rekla je Sofija za Stori.

Bilo da je reč o oštećenju, suvoći, beživotnosti kose, svi nailazimo na probleme sa kosom s vremena na vreme.

Pitali smo FRIZERKU koja su NAJBOLJA pakovanja za SUVU kosu: Jedno koristi i SOFIJA Milošević,  pravi se brzinski KOD kuće

Shutterstock

 

I nije samo pandemija kriva za suvu kosu, već su tu i promena godišnjeg doba, toplota u zatvorenom, hladnoća na otvorenom i aparati za kosu samo su neki od krivca koji mogu prouzrokovati ove promene.

Srećom, ne morate da trošite silni novac na skupocene tretmane u salonima. Možete direktno u svoju ostavu po svakodnevne sastojke od kojih ćete napraviti idealno pakovanje za suvu kosu.

U nastavku nam je frizerka Suzana Vukić sastavila najboljih 5 „uradi sam“ pakovanja za suvu kosu koja su veoma dobra za osobe sa oštećenjem i suvoćom.

Pakovanje od ulja čajevca, šećera i kokosovog ulja

Ako pod rukom odjednom osetite da je vaša kosa suva i ispucala kada temperatura vazduha pada, to je možda zato što je toplota u vašem domu veća i isušuje vašu kosu.

Vaše vlasište može biti jako osetljivo na toplotu.

Sastojci:
  • 2 kašike sirovog nerafinisanog kokosovog ulja za kosu
  • 4 kašičice sirovog šećera,
  • 5 kapi ulja peperminta,
  • 2 kapi ulja čajevca za kosu.

Uputstvo: U maloj posudi pomešajte sastojke. Prstima ili četkom za kosu nanesite smesu direktno na delove čiste, vlažne kose pod tušem.

Rukama ravnomerno naneti, lagano masirati  do 3 minuta, a zatim zavezati kosu da odstoji dok se tuširate. Šećer u ovom “uradi sam” pakovanju za suvu kosu se raspada na glikolnu kiselinu koja rastvara mrtve ćelije kože.

Kokosovo ulje za kosu bogato je masnim kiselinama i ima antiinflamatorne blagodati, ulje peperminta pomaže u pospešivanju cirkulacije kože glave, a ulje čajevca je antimikotično, antimikrobno i antibakterijsko.

Pakovanje za suvu kosu od avokada, jaja i meda

Jedna od prednosti ove maske za kosu/pakovanja je što je prepuno omega – 3 masnih kiselina. Ovaj tretman kose pruža konačnu snagu i sjaj vašoj kosi.

Takođe je puno antioksidanata koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, što je posebno važno za stanovnike gradova koji su svakodnevno izloženi prašini, štetnom vazduhu i prljavštini. Pakovanje na bazi avokada je prevashodno korisno jer pomaže u podmlađivanju i vlaženju vlasišta.

Sastojci:
  • Pola avokada,
  • 1 jaje,
  • 1 kašika maslinovog ulja za kosu
  • 1 kašika meda.

Uputstvo: Nanesite pakovanje na mokru kosu vrhovima prstiju, počevši od dna i krećući se prema gore. Zatim kosu umotajte u punđu i prekrijete kapom za tuširanje.

Da biste „aktivirali“ sastojke, fenom sušite kosu pokrivenu kapom 10 minuta. Zatim ostavite da odstoji još 20 minuta i operite je hladnijom vodom.

Pakovanje od banane i maslinovog ulja

Dva sastojka koja se zasigurno često nalaze u svakoj kuhinji i koji zaista mogu učiniti čuda na vašoj kosi su banane i maslinovo ulje za kosu.

Banana za kosu hidrira i vlaži dosadnu, oštećenu, suvu kosu, jer je bogata vitaminima i mineralima (kao što je kalijum) koji mogu ojačati kosu i uravnotežiti pH vlasišta.

Maslinovo ulje je bogato zdravim mastima i vitaminom E, što može učiniti da kosa izgleda sjajnije i glatko. Takođe može vlažiti kosu i uticati na zarastanje oštećenja koja mogu prouzrokovati lomljenje vrhova kose.

Da biste napravili domaće pakovanje za kosu, koristite sledeće sastojke:
  • jednu zrelu bananu
  • jednu kašiku maslinovog ulja.

Mešajte ili zgnječite bananu dok ne napravite pire bez grudvica. Dodajte maslinovo ulje i nastavite sa mešanjem. Rezultat bi trebalo da bude kremasto, penasto pakovanje za kosu.

Dok ste pod tušem, nanesite pakovanje na kosu i kožu glave prstima. Ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre ispiranja.

Pakovanje za suvu kosu od cimeta i kokosovog mleka

Imate kosu koja je jako suva i zbog svoje suvoće slabo raste i lomi se? Isprobajte masku na bazi cimeta. Poznato je da antimikrobni začin stimuliše cirkulaciju krvi i pospešuje rast i snagu kose. Kokosovo mleko za kosu je puno vitamina i minerala. Daje kosi sjaj, oporavlja od oštećenja i deluje na kosu da se ne mrsi.

Sastojci:
  • 6 kašika cimeta za kosu
  • 6 kašika mleka iz kokosovog oraha
  • Jednaki delovi cimeta i kokosovog mleka.

Uputstvo: Sastojke dobro sjediniti. Nanesite pakovanje na koren i umasirajte u kožu glave, ostatak na dužinu kose. Ostavite da odstoji 30 do 45 minuta i isperite. Težite ovom pakovanju najmanje jednom nedeljno.

Inače, plus kod ovog pakovanje je to što cimet tretira još jedan problem kose. Cimet protiv opadanja kose je sjajno rešenje.

Pakovanje od braon šećera i kokosovog ulja

Gotovo zvuči kao osnovna baza za kolačiće, ali pakovanje za suvu kosu od smeđeg šećera i kokosovog ulja može vam pružiti olakšanje ako patite od suvog, dehidratantnog vlasišta.

Granule u smeđem šećeru pomoći će kod pilinga kose, a da ne budu preoštre na vašoj koži – one će očistiti vlasište od viška sebuma i mogu pomoći u smanjenju svraba. Kokosovo ulje može stimulisati rast kose i usporiti gubitak kose, jer prodire duboko u folikule.

Poput smeđeg šećera, i kokosovo ulje stimuliše zdravlje vlasišta, boreći se protiv vaški u kosi i peruti. Štaviše, kokosovo ulje vlaži kosu, dodaje joj sjaj i pomaže u sprečavanju lomljenja i kidanja vrhova kose, što neizbežno može pomoći da kosa raste duže.

Pomešajte:
  • dve kašike smeđeg šećera
  • jednu kašiku kokosovog ulja.

Pakovanje nanesite na kosu nakon šamponiranja, fokusirajući se na kožu glave. Masirajte par minuta. Isperite i nastavite sa uređajem kose.

Bilo koji od navedenih pakovanja da bude vaš izbor nećete pogrešiti. Možete i kombinovati sastojke, pa tako i sami odlučiti koje je zapravo vaše omiljeno i najbolje pakovanje za suvu kosu.

 

Komentari (0)
Loading