Džulija Foks poslala SOČNU poruku industriji lepote: Glumici je dosta fantazija o večnoj mladosti!

K.Ć. Vesti 17.11.2022 11:10 0

U video snimku koji je nedavno postavljen na TikTok-u, Foks je izjavila da će tužiti sledeći brend koji reklamira nešto "protiv starenja"

Džulija Foks poslala SOČNU poruku industriji lepote: Glumici je dosta fantazija o večnoj mladosti!

Foto: AP

Ispod videa počela je zanimljiva rasprava o starenju žena.

"Žene u 30-tim se smatraju starim"

"Ako vidim još jedan proizvod koji na etiketi kaže 'protiv starenja', podnosim tužbu. Ostareću bez obzira da li stavim j*beni serum 500 na lice ili ne. A vi svi znate to. J*beno znamo, pa hajde da prestanemo da lažemo jedni druge. Starenje je prokleto seksi."

Kada je neko u komentarima istakao da je 30-godišnjak koji propoveda o starenju prilično smešan, Džulija Foks se složila sa njim, rekavši da „trideset nije staro” i dodala. „Na svoj 27. rođendan, ležala sam u krevetu i plakala jer više nisam mogla da kažem da sam u ranim dvadesetim. Zvanično sam imala skoro 30 godina.“ Glumica je objasnila i da se u industriji zabave žene u tridesetim „smatraju starima”.

Za većinu žena starenje nije "seksi trend"

Foksova izjava je iznervirala mnoge zrele žene od 32-godišnje glumice za koju starenje nije "seksi trend": ono je neizbežno, zamorno i može brzo da učini da se osećate nevidljivo.

Džulija Foks poslala SOČNU poruku industriji lepote: Glumici je dosta fantazija o večnoj mladosti!

Foto: AP

 

Vredi razumeti da Džulija Foks zaista ima razloga za zabrinutost. U šou-biznisu žena od 30 godina počinje da dobija epitete da su već "matore". Nerealni standardi lepote u kombinaciji sa preteranim kultom mladosti teraju sve mlađe žene da posežu za botoksom. U 2020. Ministarstvo zdravlja SAD je procenilo da je 41.000 Botoks tretmani su rađeni na osobama mlađim od 18 godina. Američko društvo plastičnih hirurga kaže da je od 2010. godine broj tretmana botoksom kod žena od 20 do 29 godina porastao za 28 odsto.

 

Džulja Foks je izrazila iskrenu zabrinutost za milion mladih žena širom sveta. Starenje možda nije seksi, ali nije ni smak sveta. U stvari, to je privilegija, kao što je glumica takođe napomenula kada je pominjala svog pokojnog prijatelja Harmonija na TikTok-u, koji „neće imati ni ... privilegiju da stari“.

Komentari (0)
Loading