Ovo će biti NAJTRAŽNENIJE frizure u salonima u 2023. godini: Brišu GODINE s lica, a i dve se veoma LAKO održavaju

Vesti 08.12.2022 09:00 0

Ovo su najlepše frizure koje će obeležiti 2023. godinu

Ovo će biti NAJTRAŽNENIJE frizure u salonima u 2023. godini: Brišu GODINE s lica, a i dve se veoma LAKO održavaju

Pexels

Kraj godine rezervisan je za sumiranje utisaka i glavnih trendova koji su je obeležili, te otkrivanje šta je to novo što nas u svetu mode i lepote očekuje ulaskom u novu. Ovoga puta naš fokus je na trendovima u šišanju, pa ćemo vam u nastavku otkriti koje frizure će obeležiti 2023.

Od omiljenog boba preko kose srednje dužine, do šik šiški, čini se da naredna godina obećava puno toga dobrog na polju frizura, pa ćete među brojnim trendi opcijama sigurno pronaći nešto će vam se svideti i što će odgovarati vašim crtama lica, piše Elle España.

Francuski bob

Ovaj šik asimetrični bob srednje dužine, tačnije u visini ključnih kostiju, sigurno je najveća zvezda u svetu frizura za 2023. Idealna je opcija ukoliko želite da napravite drastičnu promenu i skratite svoju dugu kosu, ili jednostavno da napravite malu promenu u odnosu na klasični bob koji ste do sada nosili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

 

Pored toga što je apsolutni trend, ova frizura laska gotovo svima i vrlo je laka za stilizovanje, pa izgleda jednako dobro i kada je ispeglana na ravno i kada je stilizovana ležernim talasima.

Ravan bob

Još jedna varijacija na temu omiljenog boba, koju frizeri takođe ističu kao jedan od favorita za godinu pred nama. Oni su saglasni da će ova frizura biti totalni hit, bilo da je nosite sa šiškama ili bez njih.

 

 

Ona će najbolje pristajati osobama izduženog lice, jer ga vizuelno proširuje, kao i osobama koje imaju jako tanku i retku kosu. Možete je fenirati na ravno, ili širokom okruglom četkom na unutra, a naravno tu su i manje ili više definisani talasi, koji su uvek dobra opcija.

Kratka kosa

Ukoliko umesto duge, više preferirate kratku kosu, dobra vest je da će 2023. biti u znaku najrazličitijih i najmaštovitijih kratkih frizura – od piksi, do onih slojevitih kakvu trenutno nosi Hale Beri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Iako zahtevaju malo hrabrosti i nisu čest izbor dama, kratke frizure imaju brojne prednosti, a tu prvenstveno mislimo na lako održavanje i oblikovanje. Ove sezone u trendu su asimetrične i zanimljive slojevite kratke frizure koje kosi daju volumen, nežno uokviruju lice i čine da kosa postepeno raste, tako da u svakoj fazi ima lep oblik, što za većinu drugih frizura ne važi. Ovakve frizure savršeno će izgledati na svim bojama kose, a naročito na dobro iznijansiranoj ili šatiranoj kosi.

Lob

Jedna od najmodernijih i najpopularnijih frizura, lob ponekad može izgledati monotono i beživotno, posebno ako imate gustu kosu. Uokvirivanje lica slojevitim pramenovima dužine do brade ne samo da ćete vizuelno „omekšatiˮ ovu frizuru, već ćete uneti i željenu dinamiku u svoj izgled. Ovakav lob posebno dobro će stajati osobama koje imaju okruglo lice.

 

 

Šiške

Ukoliko ne želite da skraćujete dužinu, ali opet želite da osvežite svoj izgled, najefikasniji način da to uradite jeste skraćivanje šiški. U tom pogledu pustite mašti na volju i izaberite oblik koji najviše pristaje vašoj dižini kose i crtama lica.

 

 

Od onih kratkih koje savršeno ističu oči, preko zavesa šiški u stilu 70-ih, do dugih i gustih koje licu daju odvažan i moćan izgled. Na vama je samo da izaberete, i naravno, zlatno pravilo – da ih nikako ne skraćujete sami kod kuće.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading