Super zdrava dijeta vojvotkinje Kejt: Ovako izgledaju obroci buduće kraljice

K.Ć. Vesti 20.12.2022 10:04 1

Vojvotkinja Kejt već godinama oduševljava svojom vitkom figurom, sjajnom kosom i blistavim tenom

Super zdrava dijeta vojvotkinje Kejt: Ovako izgledaju obroci buduće kraljice

Tanjug/Ap

Kao supruga prestolonaslednika i majka troje dece, impresionira neiscrpnom energijom. Ove prednosti su barem delimično posledica zdrave ishrane. Portal "Zdravo!" izveštava da Kejt Midlton voli zdravu, aromatičnu i raznovrsnu kuhinju. 

Ne znaju svi da vojvotkinja Kejt sama priprema mnoga jela. Takođe voli da juri decu da kuvaju, posebno kada sprema domaću testeninu ili picu. Od njih svih, samo princ Vilijam izbegava kuhinju. U intervjuima često ističe da nema kulinarski talenat i da više voli da kuva njegova žena.

Šta vojvotkinja Kejt služi za doručak?

Doručak kraljevske porodice je jednostavan i zdrav. Vojvotkinja Kejt, kao i njena snaja Megan Markl, obožava zelene smutije. Prema Dejli mejlu, njena omiljena jutarnja kombinacija je kelj, spirulina (vrsta algi), matcha, spanać i borovnice. Možda upravo u ovoj vitaminsko-mineralnoj bombi leži tajna vojvotkinjinog savršenog izgleda.

Super zdrava dijeta vojvotkinje Kejt: Ovako izgledaju obroci buduće kraljice

Shutterstock

 

Još jedan redovni element jutarnjeg menija kraljevske porodice je ovsena kaša – obično kuvana na vodi ili biljnom mleku sa dodatkom voća (slatko) ili povrća (slano). Po uzoru na kraljicu Elizabetu II, vojvotkinja Kejt željno poseže za sezonskim blagom i obogaćuje kašu onim što trenutno raste u voćnjacima i povrtnjacima.

Ručak kraljevske porodice

Vojvotkinja nije vegetarijanka, ali voli da jede obroke bez mesa za ručak. Kako znamo za to? Zahvaljujući priznanjima Raghu Deora - kuvara koji je kuvao za kraljevski par kada su bili u zvaničnoj poseti Indiji. Kuvar je obavešten da Kejt i Vilijam jedu samo vegetarijanska jela popodne, pa im je spremao jela od povrća i kari od sočiva.

crveno sočivo na indijski način

Shutterstock

 

Iz štampe saznajemo i da princeza Kejt za vreme ručka voli da jede salatu sa lubenicom, tabule, libansku salatu sa peršunom i bulgurom i špansku hladnu supu gaspačo.

Večera sa vojvotkinjom Kejt Midlton

Za večeru, koja bi kod nas bila polupansion, vojvotkinja obično jede pečenje, testeninu ili kari. U intervjuima priznaje da voli začinjena i aromatična jela. Nažalost, nema dogovora između supružnika po ovom pitanju - princ Vilijam se navodno bori koliko može sa ljutim začinima. Oboje vole blago začinjenu, pečenu piletinu sa mešavinom začinskog bilja. To je porodična slabost. Vilijamov brat Hari zaprosio je Megan Markl dok je pripremao ovo aromatično jelo.

Za desert, vojvotkinja Kejt pojedite slatku englesku poslasticu - puding od karamela. Originalni naziv ove britanske poslastice, koja zaista nema nikakve veze sa pudingom, je lepljivi puding od karamela . To je kolač od karamela koji se služi vruć. Iako izgleda kao medenjak ili kupina, ne sadrži ni malo čokolade ili kakaoa. Tamnu, intenzivnu boju daju urme u kombinaciji sa sodom.

Između obroka, supruga prestolonaslednika poseže samo za zdravim grickalicama – sirovim voćem i povrćem.

Lubenica i feta salata princeze Kejt

Super zdrava dijeta vojvotkinje Kejt: Ovako izgledaju obroci buduće kraljice

Shutterstock

 

Sastojci:

  • lubenica
  • ½ zelenog krastavca
  • avokado
  • malo crvenog luka
  • ½ kocke feta sira
  • svežeg bosiljka i listova nane
  • so i biber
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Skinite koru sa lubenice i isecite je na debele kockice. Luk, avokado, krastavac i fetu narežite na kockice. Dodajte bosiljak i listove nane. Pospite solju i biberom, pokapajte maslinovim uljem i limunovim sokom. Dobro promešati.

Puding od urme sa karamelom sosom - omiljeni desert princeze Kejt

Super zdrava dijeta vojvotkinje Kejt: Ovako izgledaju obroci buduće kraljice

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 225 g suvih urmi
  • 300 ml ključale vode
  • 200 grama brašna
  • ¼ kašičice soli
  • 2 velika jaja
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 75 g putera
  • 200 g smeđeg muscovado šećera

Karamel sos:

  • 150 g braon muskovado šećera
  • 200 ml guste pavlake 30%
  • 45 g putera

Priprema:

Urme iseckajte, prelijte ključalom vodom i pomešajte sa 1 kašičicom sode. Ostaviti da se ohladi. Prosejati brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju. Ostavite na stranu. Umutite puter sa šećerom dok ne postane penast, pa dodajte jedno po jedno jaje, sve vreme miksajući. Nežno pomešati sa brašnom i ohlađenom masom od urme. Pripremite sos: zagrejte sve sastojke u šerpi i kuvajte na tihoj vatri oko 10 minuta, dok se potpuno ne rastvore i zgusnu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
roy
20.12.2022 13:52

Smesni su ovi saveti plasticnih zena (i muskaraca) o tome kako mi normalni ljudi treba da zivimo.