"Ja sam zver, treba mi svaki drugi dan!": Dermaplaning, žensko brijanje lica je omiljeni tretman Eve Mendez kojem duguje besprekornu kožu

Olja Jelić Vesti 07.06.2023 12:37 0

Eva Mendez je podelila svoje iskustvo sa dermaplaninogom

"Ja sam zver, treba mi svaki drugi dan!": Dermaplaning, žensko brijanje lica je omiljeni tretman Eve Mendez kojem duguje besprekornu kožu

Profimedia

Proslavljena kubansko-američka glumica Eva Mendez spada u najlepše žene u Holivudu, a iako se povukla iz glume još pre nekoliko godina i dalje zauzima prva mesta na listama najatraktivnijih žena planete.

U svakoj prilici u kojoj je vidimo, ona oduševi izgledom, a lepotica ne krije svoje tajne i rado i često ih deli s pratiocima na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

 

Šta je dermaplaning?

Kako je nedavno otkrila, jedna od njenih tehnika za ulepšavanje je dermaplaning, tretman lica koji je namenjen dubinskom čišćenju kože koji uklanja mrtve ćelije s njene površine, omogućavajući koži lica diše, izgleda odmornije, bude hidrirana i sveža.

Ukoliko vam nije jasno o čemu se radi, pojasnićemo: ovo je vid brijanja lica! Za to se koristi specijalizovan "skalpel" koji uklanja sićušne i najmekše dlačice paralelno sa suvišnim neživim ćelijama kože i zapravo deluje kao svojevrsni piling.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

 

Kako stručnjaci objašnjavaju, zahvaljujući dermaplaningu, koža bolje apsorbuje proizvode za negu, a šminka bolje prijanja uz kožu i lice izgleda svežije. Pre svega je ovaj tretman namenjen za čišćenje masne kože koja je sklona aknama i mitiserima, ali može da se prilagodi i normalnoj koži.

U pitanju je, međutim, tehnika s kojom se ne sme preterivati jer može da izazove iritacije, crvenilo i upale, pa se uglavnom savetuje da se primenjuje jednom mesečno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

 

Međutim, Eva Mendez kaže da ona i te kako preteruje!

Nakon što ju je jedna obožavateljka na Instagramu pitala koliko četo bi trebalo ići na dermaplaning, ona je odgovorila:

– Ja sam zver, pa bi ja verovatno trebalo da idem svaki drugi dan. Ha!

Kako je glumica objasnila, ona ima veliki problem s maljavošću, pa je prinuđena da se bavi uklanjanjem dlačica mnogo više nego većina žena.

– Meni dlake porastu ako se naježim. Da li se to dešava još nekome? Bukvalno obrijem noge dok se tuširam, naježim se i poništi se sve što sam uradila – požalila se Eva.

Takođe, glumica ne koristi termin "dermaplaning", već kaže da se, jednostavno, brije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

 

– Dobila sam mnogo komentara od žena koje briju lice godinama da preferiraju reč "dermaplaning", ali to je to što jeste i ja to obožavam – priznala je Eva.

Komentari (0)
Loading