Carice! Imaju preko 90 kilograma i nose bikini, vide se i strije i celulit, a one pucaju od samopouzdanja i ne kriju se na plaži u tunikama do kolena

Jelena Vukelić Vesti 12.02.2024 14:58 2

Mnogo žena će i ovo leto provesti na plaži umetane u peškire i tunike, odbijajući da se bućnu, uz izgovor da prosto ne vole da se kupaju. Zvuči vam poznato?

ešli grejem

Profimedia

Pa, većini žena koje imaju višak kilograma, po nekim ustaljenim normama, ili se prosto ne osećaju dobro u svom telu zbog nekih zadatih standarada lepote kojih nikako da se rešimo, sve ovo gore napisano, zvuči jako poznato. 

A čega se to tačno stidimo?

Sebe, spostvenog tela? Strija, celulita, stomaka, butina? Plašimo se komentara ljudi, osećamo da smo manje vredne zato što se "ne uklapamo"?

Ne znam da li ste znali, ali studije kažu da 90 odsto žena ima celulit. U svetu trenutno ima oko 4 milijarde žena, a sudeći po ovoj statistici njih 3,6 milijardi ima celulit. Prosta računica dokazuje da se stidimo nečega što je normalno i svakodnevno. Isto važi i za naše strije, strije, popucale kapilare, vene, ožiljke, dlake, mladež i sve druge prirodne pojave na telu. U poslednjih 15-ak godina, svedoci smo velike promene u percepciji izgleda tela koja se dogodila zahvaljujući pokretu plus size. Više nego ikad, svesni smo da zaista treba da vodimo računa o svom zdravlju, ali u isto vreme ne smemo da kažnjavamo svoje telo jer ne izgleda u skladu sa nametnutim standardima lepote. 

Njih tri su super poznate i živi dokaz kako to izgleda kada žene voli i prihvata sebe takvom kakva jeste.

Ešli Grejem 

ešli grejem

Profimedia

 

 

 

Od početka svoje karijere, manekenka Ešli Grejem razbija predrasude i podstiče žene da vole svoje telo u njihovom prirodnom obliku.

- Vežbam. Trudim se da jedem zdravo. Volim kožu u kojoj sam. Ne stidim se celulita, a ne bi trebalo ni tebe to da zanima - popručila je svojevremeno Ešli svojim pratiocima na Instagramu.

Ona ne propagira gojaznost. Naprotiv, promoviše i vežbanje i zdrav život, ali nam takođe pokazuje da telo o kome brinemo neće uvek izgledati kao ono na vidimo na društvenim mrežama. Zbog toga nije ništa manje vredno i svaka žena zaslužuje da bude ponosna jer nas naše telo nosi kroz život.

Kamila Kabeljo

Carice! Imaju preko 90 kilograma i nose bikini, vide se i strije i celulit, a one pucaju od samopouzdanja i ne kriju se na plaži u tunikama do kolena

Profimedia

 

 

Pevačica Kamila Kabeljo je pre par godina bila je na meti kritika usmerenih na izgled njenog tela. Paparazzi su je snimali tokom boravka na plaži i tokom treninga, a njene fotografije obišle su svet. Zlonamerni korisnici društvenih mreža kritikovali su njen celulit i strije, ali Kamila je imala jasnu poruku za mrzitelje

- Džogirala sam u parku u pokušaju da se uklopim i ostanem zdrava. Nosila sam top koji je otkrivao stomak koji nisam ušuškala. Samo sam trčala i ponašala se kao i svaka druga osoba. Zahvalna sam na ovom telu koje mi omogućava da uradim sve što treba. Mi smo prave žene sa celulitom, strijama i salom  - napisala je Kamila.

Iskra Lorens

Carice! Imaju preko 90 kilograma i nose bikini, vide se i strije i celulit, a one pucaju od samopouzdanja i ne kriju se na plaži u tunikama do kolena

Profimedia

 

 

Plus sajz manekenka Iskra Lorens jedna je do najglasnijih kada je reč o body positivity pokretu, a hrabro i bez zadrške objavljuje svoje neretuširane fotografije i podstiče žene da vole i prihvataju svoje mane, te da slave svoje telo u svim oblicima i veličinama.

Dakle, svaka im čast. Ove žene su odlučile da se više ne kriju na plaži, a svima vam koji ovog leta planirate da ostanete "sakriveni" ispod peškira i tunike, savetujemo da se sledite njihov primer. Volite svoje telo, uživajte, jer život je samo jedan.

U galeriji pogledajte kako Ešli, Kamila i Iskra izgledaju na crvenom tepihu.

 

 


 

Komentari (2)
Loading
Branko
19.06.2023 15:15

Ashley Graham je izuzetak. To je jedina žena koja sa 90 kila izgleda tako, pa je zato i popularna.

Paja
20.06.2023 02:47

Živele, vi debeljuškaste žene zadovoljne svojom izgledom! Takve ste najlepše i dosta je bilo "vešalica za kapute"!