Ova tehnika nanošenja korektora je ultimativni hit: Sve što vam treba je četkica za blendanje

Olja Jelić Vesti 19.08.2023 22:15 0

Viralna Tik Tok tehnika nanošenja korektora je ultimativni hit

Šminka

Printscreen/Instagram

Pronalaženje idealne tehnike nanošenja šminke mukotrpan je posao. Na samim počecima makeup avanture koristili smo se osnovnim znanjem i umesto pronalaženja savršenih četkica, većinu proizvoda nanosili smo prstima ili smo ih jednostavno koristili direktno iz pakovanja poput recimo ruža za usne. Sada je naše istraživanje često usmereno na pronalaženje adekvatne četkice kojom ćemo postići željene efekte šminke. Upravo nas je zbog toga zainteresovala još jedna viralna Tik Tok tehnika. Ovoga puta – nanošenja korektora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

 

Društvene mreže kreirale su haotičnu hiperprodukciju bjuti trikova i saveta. Problematika uglavnom leži u njihovoj nepraktičnosti i neefikasnosti, te je veoma teško pronaći onaj koji odgovara vašem senzibilitetu. Viralna Tik Tik tehnika nanošenja korektora odnosi se upravo na izbor četkice, a ovu metodu aminovali su poznati šminkeri poput Kortni Hart. Reč je o negodovanju četkice koja je namenjena za nanošenje korektora i pomeranje fokusa na onu za blendanje senke, takozvanu pufnastu četkicu. Kortni se prisetila svojih početaka i asistentskih dana, te je naglasila da je ovo jedan od prvih trikova koje je naučila. I da ga primenjuje velika većina istaknutih svetskih šminkera.

Nanošenje korektora četkicom za senke

Kako smo prilično nepoverljivi kada su u pitanju trikovi sa društvenih mreža, morali smo da se uverimo sami. Na naše iznenađenje – zaista radi. Nanošenjem korektora četkicom za blendanje senki postigli smo potpuno „zaglađen“ izgled ispod očiju.

Za početak, stavite na ruku malo korektora. Zatim umočite četkicu i laganim potezima blendajte proizvod u predelu ispod očiju. Razlika se primećuje gotovo odmah, a za još prirodniji izgled, kada ste završili za blendanjem, uzmite sunđer i nežnim pokretima tapkajte kako biste postigli uglađeniji efekat.

 

@kkrystalmarie one of my favorite concealer hacks is using a fluffy blending brush to blend out my concealer :) #concealerhack #concealertutorial #makeuphacks #makeuptips #concealertrick ♬ original sound - Krystal Marie

 

Ova Tik Tok tehnika nanošenja korektora je odlična!

Komentari (0)
Loading