Silikonski flasteri kao novi bjuti trik: Dermatolg otkriva koliko su učinkoviti i da li su zaista bolji od botoksa

Olja Jelić Vesti 30.12.2023 13:52 0

Kada je reč o lepoti, TikTok je epicentar za neke od najnovijih i najpopularnijih trendova, a silikonski flasteri namenjeni smanjenju bora i hidrataciji kože postali su veliki hit.

Silikonski flasteri

Printscreen/TikTok

Kada je reč o lepoti, TikTok je epicentar za neke od najnovijih i najpopularnijih trendova, a silikonski flasteri namenjeni smanjenju bora i hidrataciji kože postali su veliki hit.

Video zapisi koji pokazuju primenu ovih flastera na licu prikupili su desetine miliona pregleda na platformi, a neki tvrde čak i da deluju "bolje od botoksa". Šta tačno ovi lepljivi flasteri rade? Mogu li zaista da konkurišu botoksu ili je sve samo iluzija?

Mnogi TikTok korisnici tvrde da silikonski flasteri imaju sposobnost sprečavanja i uklanjanja bora i finih linija. Čini se da su ljudi na društvenim mrežama podeljeni u mišljenjima o ovim silikonskim flasterima. Neki su izgledali vrlo zadovoljno rezultatima nakon korištenja, ali nisu svi korisnici delili isti entuzijazam.

 

@rachelsskin Forehead patch results throughout the week Results after day 6 at the end. Crazy what consistency and skin care can do 🤝 @Wrinkles Schminkles #foreheadpatch #skincaretrend #skincare #foreheadpatchresults #siliconeforeheadpatch #wrinklesschminkles #wifilines #expressions #foreheadlines #foreheadlinesbegone #resultsovertime ♬ anti hero sped up - speed songs (taylors version)

 

"Lice mi je zaista zategnutije!" podijelio je jedan korisnik. "Dobila sam ove flastere i koristim ih tek tri dana, već vidim malu razliku!" napisala je još jedna osoba. "Ovo izgleda kao najgora noćna mora za devojke koje su sklone aknama", podelio je jedan korisnik koji nije baš oduševljen. "Sjajno funkcioniše kad nemate bore", našalio se još jedan.

 

@shan_abundancenaturally I noticed results right away in my frown lines but the real testimonial is how the patch has transformed my forehead from when i started using it in 2021. Tagging some previous videos to show the difference from then to now: @Shannon O’Brien @Shannon O’Brien Plus they’re reusable, recyclable and non-invasive and so simple - you just wear overnight! #wrinklesschminkles #foreheadlines #foreheadwrinkles #siliconepatches #wrinklepatches #frownlines #elevens #skincareover50 #nobotox #botoxalternative #botox #thenandnow #beforeandafter ♬ original sound - CAPCUT TEMPLATES - TEMPLATES - CAPCUT

 

 

Stručno mišljenje

Dr. Gita Jadav, sertifikovani dermatolog i osnivačica FACET Dermatologije, komentarisala je prednosti i nedostatke silikonskih flastera za lice za portal Yahoo life. Na pitanje veruje li da proizvod deluje, ona je objasnila da se radi o brzim rešenjima.

"Ovi flasteri pomažu koži da zadrži vlagu, dok istovremeno ograničavaju pokrete lica koji mogu uzrokovati bore", istaknula je. "Primena preko noći može privremeno poboljšati izgled sitnih linija i bora, ali dugoročno nisu učinkoviti."

Umesto toga, dala je druge preporuke, koje smatra boljim od silikonskih flastera.

"Preporučila bih upotrebu retinoida koji se izdaju bez recepta ili onih koji se dobivaju na recept jer je klinički dokazano da pomažu u ispravljanju znakova starenja podsticanjem proizvodnje novog kolagena, što rezultira zaglađivanjem finih linija i bora", izjavila je. "Takođe, možete istražiti druge tretmane za podsticanje proizvodnje kolagena, poput laserskog resurfacinga kože ili RF (radiofrekvencijskog) mikro-igliranja. Međutim, najučinkovitiji i dugotrajniji brzi tretman za bore su botoks i drugi neurotoksini."

Ako ste u potrazi za brzim, ali vrlo privremenim rešenjem, tada silikonski flasteri mogu pružiti ono što tražite. Međutim, postoje bolja rešenja koja bi trebala imati dugotrajnije i učinkovitije rezultate.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading