Stavite sjajeve na malu pauzu: Vraćaju se mat karmini, a evo kako ćemo ih nositi ove godine

Olja Jelić Vesti 19.01.2024 16:22 0

Stavite sjajeve na malu pauzu

Mat ruž

Printscreen/Instagram

Bjuti trendovi za 2024. obećavaju mnogo kreativniji mejkap. Dok je i dalje fokus na nezi kože i što prirodnijem tenu, oči i usne postaju malo dramatičnije. Početak godine uvek donosi nove trendove, ali to je i razdoblje kada očekujemo povratak nekih starih, a ove sezone pripremite se za mat izgled, ali u nešto drugačijem izdanju.

 

 

Prve naznake povratka ovog tenda videli smo kroz "cloud skin", odnosno baršunastu mat podlogu na licu koja deluje kao da imamo blur filter i za razliku od mat mejkapova sredinom 2010-ih nema jednodimenzionalan i suv izgled. Drugim rečima, to je spoj svežine i sjaja s mat finišom.

 

 

 

Već tada smo mogli pretpostaviti da će se taj trend u jedno trenutku preliti i na ostale dekorativne proizvode pa tako neki šminkeri najavljuju povratak mat ruževa, ali u suptilnijem i prirodnijem izdanju. Dakle, nude mat nijanse vraćaju se na velika vrata. Za portal Byrdie šminkerka Dahlia Varner predviđa da će se nositi "Romantic Matte Lips". U nadolazećoj godini videćemo puno trendova blurovanih mat usana u romantičnim nijansama poput ružičaste i crvene. Kako biste postigli ovakav izgled možete nežno naneti mat ruž na unutrašnji deo usana pa sa pahuljastom četkicom nastaviti da blendate prema spoljnim uglovima usana. Jednak efekt možete postići i koristeći prste, objašnjava šminkerka.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading