Zdrava kosa zahteva posebnu negu: Recept za piling temena od dva sastojka koja imate u kuhinji oduševiće žene

Olja Jelić Vesti 03.02.2024 16:40 0

Dobra je praksa da sa pilingom počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, peruti ili suvoćom. Dva puta nedeljno je poželjno i ako koristite mnogo proizvoda za kosu

Piling za kosu

Shutterstock

Kao i koža, kosa zahteva posebnu brigu. Za zdravu kosu važno je i zdravo vlasište, a ono zahteva rutinu. Prvi korak je čišćenje, potom hidratacija, a onda i povremeni piling.

Poput pilinga kože, koji uklanja svu prljavštinu, masnoću i ostatke, piling temena deluje na isti način. Vrlo je važno odrediti tip kose, a onda i probleme sa vlasištem (poput suvoće, peruti). 

Piling za kosu

Shutterstock

 

Bitno je ne preterivati, pa je, prema stručnjacima, dovoljno jednom do dva puta nedeljno odraditi dobar piling vlasišta. Dobra je praksa da počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta ako imate problema s masnoćom, peruti ili suvoćom. Dva puta nedeljno je poželjno i ako koristite mnogo proizvoda za kosu.

Jedan od dobrih recepata za domaći piling je kombinacija ovsenih pahuljica i meda. Trebaju vam: dve kašike smeđeg šećera, dve kašike sitno mlevenih ovsenih pahuljica i dve kašike regeneratora za kosu po izboru. Nakon šampona, smesu nanesite na mokru kosu. Umasirajte i dobro isperite kad je gotovo, prenosi 24sata.hr.  

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Komentari (0)
Loading