Rešite se celulita kod kuće: Dermatolog otkrila koje četiri stvari stvarno pomažu

Olja Jelić Vesti 29.02.2024 17:14 0

Dermatolozi kažu da celulit nije nešto što lako nestaje

Celulit

Shutterstock

Dermatolozi kažu da celulit nije nešto što lako nestaje. Neki se odlučuju za tretmane poput Biolite radiofrekvencije ili čak botoksa, ali postoje neki lekovi koji mogu da smanje i njegovu pojavu.

Celulit se češće javlja kod žena, a čest je na određenim delovima tela, poput ruku, bedara i zadnjice.

Celulit

Shutterstock

 

Dermatološkinja Papri Sarkar rekla je da masnoću u ljudskom telu drže na mestu "vlaknaste trake" i da celulit nastaje kada se te trake razbiju, stvarajući udubljenje na koži. Ne postoji siguran način da se u potpunosti rešite celulita, ali postoje načini da ga smanjite.

Doktori preporučuju ove načine za uklanjanje celulita.

Hranite se zdravo

Jedan od najuspešnijih načina da se rešite celulita je smanjenje masnog tkiva u telu. To se može postići zdravom ishranom i redovnim vežbanjem. Sa manje masti i više mišića, manja je verovatnost da ćete imati celulit.

Celulit

Shutterstock

 

Koristite retinol

Dokazano je da retinoidi zaglađuju kožu i povećavaju kolagen. Sakar je rekla da kreme mogu pomoći, ali potrebno je barem nekoliko meseci da počnu da deluju.

Koristite hidratantne proizvode s kofeinom

Kofein je koristan sastojak u vašim losionima. Proizvodi sa kofeinom mogu da pomognu u zatezanju kože, privremeno poboljšavajući izgled celulita. Kofein također može povećati protok krvi i da dehidrira ćelij i pomogne kod neravnina na koži.

Samopotamnjivanje

Sakar je rekla da je jedan od razloga zašto primećujemo celulit reflektovanje svetlosti na tom području. Dakle, ako je područje tamnije, manja je verovatnoća da ćete ga videti.

Celulit

Shutterstock

 

Korišćenje sredstva za samopotamnjivanje može pomoći da te rupice od celulita budu manje primetne, a uz to ćete imati osunčanu kožu, piše Express.co.uk.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading