Nova pravila za ekskurzije i izlete: BITNA informacija za sve roditelje, dete će morati da ima još JEDNU POTVRDU lekara

M. G. Vesti 15.03.2022 14:27 0

Ministarstvo prosvete izdalo je preporuku za putovanja učenika

Nova pravila za ekskurzije i izlete: BITNA informacija za sve roditelje, dete će morati da ima još JEDNU POTVRDU lekara

Shutterstock

Ministarstvo prosvete dalo je preporuku kako bi trebalo da se izvode rekreativna nastava, ekskurzije, zimovanja i druga putovanja učenika i dece u školama. Nova pravila su na snazi od 14. marta 2022. godine.

Roditelji iz jedne beogradske škole su dobili dopis od škole šta je od dokumenata potrebno priložiti kako bi dete bilo u mogućnosti da ode na ekskurziju.

Ako želite da vaše dete ide na putovanja koja organizuje škola, a da su duža od dva dana, potrebno je da priložite potvrdu izabranog lekara - pedijatra o zdravstvenom fizičkom i psihičkom stranju učenika. Obaveza škole je da preduzme sve mere prevencije pre odlaska na put, te da od roditelja dobiju izjave da "deca nemaju, niti su imala u prethodnih sedam dana simptome i znakove infekcije, da u istom periodu nisu lečena od kovida, kao i da među članovima uže porodice nije bilo zaraženih".

Kao preporuka stoji i upotreba zaštitnih maski za vreme putovanja i boravka u zatvorenim prostorima.

Direktor OŠ Nikola Tesla u Vinči Dragoljub Gacić rekao je za Blic da škola nije dobila dopis, ali da ne znači da ga neće dobiti. Gacić je objasnio da je do sada važilo pravilo da deca moraju imati uverenje lekara - zdravstvenu listu - ukoliko putuju na više od jednog dana. Na zdravstvenoj listi se nalaze podaci o hroničnim bolestima dece, dijabetes, alergije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading