Koristio je sopstveno "SEME" za oplođivanje žena: Slučajno su saznali ko je BIOLOŠKI otac deteta, doktoru sad sledi PAKAO!

K.Ć. Vesti 04.04.2022 19:45 0

Šeril Ruso i njen suprug saznali su istinu tek nakon što je njihova odrasla ćerka, koja je začeta veštačkom oplodnjom, podvrgnuta DNK testu. Ispostavilo se da je njen otac dr DŽon Bojd Kouts, doktor koji je obavio proceduru vantelesne oplodnje

Koristio je sopstveno "SEME" za oplođivanje žena: Slučajno su saznali ko je BIOLOŠKI otac deteta, doktoru sad sledi PAKAO!

Shutterstock

Doktor je koristio svoju spermu

Par je želeo bebu, ali je muškarac imao vazektomiju. Šeril i Piter Ruso su 1977. odlučili da idu na VTO i tražili su donora sperme. Par je odlučio da koristi banku sperme, a donator sperme je trebalo da bude student medicine po njihovom izboru koji je ispunjavao njihove zahteve i ličio na Petera. Procedura je bila uspešna i rodila im se ćerka. Kada je 2018. godine bila podvrgnuta DNK testu, ispostavilo se da njen biološki otac nije izabrani student medicine, već lekar koji je obavio zahvat. Šeril i njen suprug Piter Ruso tužili su Koutsa, optužujući ga da je koristio sopstvenu spermu tokom postupka veštačke oplodnje u martu 1977. godine.

5 miliona dolara odštete

Doktor je 2019. godine pod zakletvom svedočio da nije otac njihove ćerke i da nikada nije koristio sopstvenu spermu u postupku oplodnje. Međutim, kada je DNK testiranje potvrdilo da je on genetski otac Šerilinog deteta, muškarac je priznao da je koristio sopstveno seme.

Sud je ženi dosudio 5 miliona odštete, smatrajući Koatesovo ponašanje „nezakonitim i uvredljivim“. „Porota je poslala poruku svim lekarima koji bi pomislili da lažu svoje pacijente ili da iskoriste sopstvenu spermu kako bi ih oplodili kroz svoju presudu o nematerijalnoj šteti“, rekla je advokat Selest Larami.

Protiv lekara, koji je sada u penziji, vodi se još jedan krivični postupak. Širli Braun optužila je Koutsa za nezakonito korišćenje njegovog semena tokom operacije 1978. godine.

Otac 49 dece

Javno mnjenje je 2019. godine šokirala priča holandskog lekara Jana Karbaata koji je koristio sopstvenu spermu za IVF tretmane. Genetske studije su pokazale da je on bio biološki otac 49 dece rođene veštačkom oplodnjom. Američki ginekolog Moris Vortman je 2021. godine takođe koristio svoje seme umesto sperme anonimnih donatora. Jedna od žena je slučajno otkrila da je njen biološki otac lekar koji je lečio njenu majku od neplodnosti.

Komentari (0)
Loading