Ova FIT mama ima samo jedan "savet" za novopečene MAJKE : "Prestanite da koristite TRUDNOĆU kao izgovor za višak kilograma"

Vesti 16.09.2021 13:30 0

Niki Zoumpouli (28) je po zanimanju kondicioni trener koji žene, uključujući mnoge mame, uči kako da se vrate u formu posle porođaja

Ova FIT mama ima samo jedan "savet" za novopečene MAJKE : "Prestanite da koristite TRUDNOĆU kao izgovor za višak kilograma"

Printscreen/Instagram

Niki koja je i sama majka, dvogodišnje ćerkice, ima preko 170 hiljada pratilaca na Instagramu, a skoro redovno koristi ovu platformu kako bi promovisala "fit život".

Međutim, nedavno je izazvala ozbiljnu debatu pošto je rekla da beba nije izgovor za zanemareni izgled, višak kilograma i debljanje. Priznala je i da razume koliko je teško i izazovno biti mama, ali je i rekla da žene to ne treba da koriste kao izgovor. Gde postoji volja, postoje načini!

- Trening kod kuće uštedeće vam mnogo vremena, ali i smanjiti stres. Biti mama kod kuće sa novorođenčetom nije razlog za "uživanje i opuštanje" - rekla je Niki i ovom prilikom poručila mama da im za kućnu teretanu treba samo par tegova, prostirka i dobra volja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niki Zoumpouli (@nikizoub)

Niki je takođe rekla da vežba jer želi da bude dobar primer svojoj ćerki.

- Želim da moja ćerka gleda kako odvajam vreme za trening i jedem zdravo i uravnoteženo. Vaše bebe će raditi ono što vi radite, budite im dobar primer, samo je dobra volja zaista dovoljna.

Niki se takođe borila sa viškom kilograma nakon porođaja u maju 2019. U trudnoći je dobila 30 kilograma, a kada se porodila, bila je odlučna da se vrati na staro. Sada redovno deli video zapise i slike na svom Instagramu na kojima vežba sa ćerkom Arijom.

- Htela sam da vežbam tokom trudnoće, ali stvari su ispale drugačije. Bila sam jako umorna, slušala sam svoje telo i mirovala. Šest nedelja nakon porođaja vratila sam se na trening. Moje telo je izgledalo potpuno drugačije. Bilo mi je teško da gledam kako godine i godine napornog rada nestaju. Sećam se kada sam se smejala usled treninga jer sam se osećala slabašno. Ali gledajući unazad, jako mi je drago što sam imala to izazovno iskustvo jer mi je omogućilo da bolje razumem svoje klijente i zadovoljim njihove potrebe - rekla je za "The Sun".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niki Zoumpouli (@nikizoub)

Većina njenih klijenata su majke koje žele da smršaju i povrate izgubljeno samopouzdanje.

- Toliko žena mi šalje porukw da su depresivne i ne znaju odakle da počnu. Oni misle da nemaju dovoljno vremena, ali želim da im pokažem da je sve moguće kad god požele! Moja ćerka je moja najveća motivacija.

Međutim, iako veruje da žene ne bi trebalo da se predaju i opuste nakon što postanu majke, ističe da bi sve žene trebalo da prihvate svoje "nesavršenosti" i da razumeju moć svog tela. 

Niki je jednom prilikom objasnila da se promene ne dešavaju preko noći.

-Potrebno je vreme, trud i doslednost. Teško je, ali mame ne bi trebalo da odustaju od svog zdravlja samo zato što su postale majke!

Komentari (0)
Loading