Čovek koji je živeo 256 GODINA: Praktikovao je čudnu TEHNIKU, a rečenica koju je izgovorio na samrti, nateraće vas da se DUBOKO zamislite!

Ž. T. Vesti 06.08.2022 15:45 1

Li Čing Јuen iz grada Kaošiunga, u kineskoj provinciji Šečvan je živeo neverovatnih 256 godina

Čovek koji je živeo 256 GODINA: Praktikovao je čudnu TEHNIKU, a rečenica koju je izgovorio na samrti, nateraće vas da se DUBOKO zamislite!

Printscreen/Youtube

Dokazi o dugovečnosti Li Čing Јuena nalaze se na stranicama Njujork tajmsa iz 1933. godine, prema čijem pisanju je profesor Čengdu univerziteta Vu Čung Čeh pronašao dokaze.

U tim dokazima stoji da je Kineska carska vlada 1827. čestitala 150 rođendan Li Čing Јuenu, da bi isti dokument iz 1877. bio pronađen gde mu se čestita njegov 200. rođendan i gde mnogi njegovi sugrađani svedoče o njegovoj dugovečnosti.

Prema njihovim svedočenjima pronađenim u arhivama kineske vlade i medija, Li Čing Јuen je svoju karijeru herbaliste započeo kada je imao samo 10 godina, otkada je sakupljao i proučavao biljke za dugovečnost i potenciju i primenjivao njihove blagodeti na sebe.

Čitavih 40 godina on je preživljavao na biljkama kao što su lingzi, godži bobice, divlji džinseng, gotu kola i mnoge druge dok je redovno pio pirinčano vino.

U 71. godini, tačnije 1749. godine pridružio se kineskoj vojsci gde je podučavao borilačke veštine. Ženio se čak 23 puta i imao preko 200 dece.

Naučio je da čita i piše kada je imao 10 godina i tada kreće na proputovanja po Kansu, Šansi, Tibetu, Anamu, Sijamu i Mandžuriji sakupljajući i proučavajući biljke. Prvih 100 godina radio je ovo da bi zatom prešao na prodavanje biljaka koje bi drugi sakupili.

Prema jednom od Lijevih potomaka, postojao je čak i jedan još stariji čovek, koji je živeo čak 500 godina a koji je Lija naučio tehnikama Či kunga, koji se koristi u kineskoj medicini i predstavlja koordinaciju različitih šema disanja sa raznim fizičkim stavovima i kretanjima tela.

Na samrti, 6. maja 1933.godine, Li je rekao jednostavnu rečenicu:

"Uradio sam sve što sam mogao za ovaj svet."

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
XYZ
13.05.2022 20:48

Ma važi🤣